Glädjebeskedet från Victoria och Daniel – hovets ord om familjen på Haga

Glädjebeskedet från Victoria och Daniel – hovets ord om familjen på Haga

Glada nyheter från kronprinsessan Victoria och prins Daniel! Nu bekräftar hovet uppgifterna om kronprinsessparet.
5 frågor & svar efter Victorias och Daniels covid-besked
Slå på ljud

Den 11 mars testade kronprinsessan Victoria och prins Daniel positivt för covid-19. Nu berättar hovet att kronprinsessparet är friska från viruset.

– De är fortsatt i karantän men de mår bra efter omständigheterna, och är i princip friska, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Men de är fortfarande kvar i hemmet efter läkares inrådan.

Victoria och Daniel återgår till jobbet – på hemmaplan

Kronprinsessfamiljen har suttit i karantän i hemmet på Haga slott sedan den 10 mars.

Som tur är har symtomen hela tiden varit lindriga och förra veckan kunde Victoria och Daniel börja genomföra vissa digitala uppdrag.

– Vissa möten genomförs, men några skjuts också fram. Detta för att kronprinsessparet ska få tid till återhämtning, sa Thorgren förra torsdagen.

LÄS MER: Gåtan kring Madeleine efter Victorias sjukdom – nu svarar hovet

Nu kan kronprinsessparet alltså återgå till sina inplanerade digitala möten och evenemang helt, även om de forsätter att isolera sig.

Bara under tisdagen har kronprinsessan haft flera uppdrag, bland andra med Nordens Arks verkställande direktör Mats Höggren.

Kronprinsessan Victoria är tillbaka på jobbet.

Victoria och Daniel väntas snart kunna lämna karantän i samråd med läkare. Kronprinsessparet har nu varit isolerade i två veckor.

Prins Daniel njurpatient – kunde innebära risk

Oron för prins Daniel, som är en njurpatient, har varit extra stor under sjukdomstiden.

Hovet menar dock att prinsen inte är i riskgrupp, trots att Folkhälsomyndigheten listar njurtransplantation som en riskfaktor.

– När det gäller prins Daniel och riskgrupp så är det prinsens läkare som uttalar sig gällande dessa frågor. Men enligt Njurförbundet som jag talat med idag är personer som genomgått en njurtransplantation i Fas 2 i vaccineringskön. Prins Daniel är inte vaccinerad än, har Thorgren tidigare sagt.

– Prins Daniel var vid mycket god hälsa och kondition innan han testades positivt för covid-19 och han är som sagt nu lindrigt sjuk. Övriga medicinska frågor om prinsen kommenterar inte hovet.

Riskgrupp eller inte – att Victoria och Daniel nu är friska är såklart en glädjande nyhet både för det svenska folket och kungafamiljen!

LÄS MER: Hovets ord om prins Daniel: Stora oron efter covid-19-chocken

LÄS MER: Minnesceremonin på Drottningholm: Silvias sorg – efter coronachocken

LÄS MER: Kungafamiljens coronadrama – det hände bakom kulisserna