Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet! Ingemar Stenmark kommer till Victoriadagen

15 jun, 2018, 15:08 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Det är inte första gången vi ser den forne utförsåknings-stjärnan Ingemar Stenmark på Victoriadagen, senaste gången var 1979!
Annons

Det blir en glad överraskning detta år då Ingemar Stenmark gästar kronprinsessan Victorias födelsedagsfest Victoriadagen på Öland denna sommar. I ett pressmeddelande skriver man från Victoriadagen:

“Vi är glada kunna meddela att Ingemar Stenmark hedrar firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli 2018 med sin närvaro. Ingemar Stenmark utsågs till Victoriastipendiat då priset för första gången delades ut år 1979”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen och Ingemar Stenmark.

Då, år 1979, fick Ingemar ta emot ett pris av kungen själv, ni ser hur det såg ut då på bilden ovan.

– Stenmark är en av de verkligt stora och en viktig person inom sin sport, så klart det är kulätt han kommer. Det vet jag att kungafamiljen tycker också, säger Victoriadagens Kay Wiestål.

Annons

Men Ingemar har även funnits på plats under festligheterna på Victoriadagen vid andra tillfällen, som då han och Tarja Olli och dottern Iza kom till Borgholm 2008. Ingemar och Tarja gifte sig i Stockholm för två år sedan då Stenmark fyllde 60 år.

Ingemar Stenmark.

Så här såg det ut när Ingemar Stenmark kom till Victoriadagen 2008.

Foto: Stella Pictures och IBL

Annons