Glädjebeskedet: Kungafamiljens sommar är räddad

Kungafamiljen kan glädja sig åt dagens besked från statsministern: Reserestriktionerna inom Sverige ska hävas – redan nästa lördag.

 

Den kungliga Sollidensemestern är räddad. I dag kommer beskedet om sommaren från Folkhälsomyndigheten. Och reserestriktionerna inom Sverige kommer att hävas senast helgen den 13-14 juni, det skriver Dagens Nyheter.

Mer information väntas i samband med att statsminister Stefan Löfven håller presskonferens klockan 15.20.

Kungafamiljen framför Sollidens slott.

Det hängde på en skör tråd, men nu blir det fritt fram för kungafamiljen att åka till Solliden.

Ända fram till nu har hela kungafamiljens sommar varit ett enda stort frågetecken, på samma sätt som den varit för alla andra svenskar. Men nu kan Victoria och Daniel planera för en sommar i sitt Villa Skönvik, och kungaparet kan åter ta sitt sommarslott i besittning, efter nästan tre månader på Stenhammar.

Villa Skönvik på Solliden slott.

Kronprinsessfamiljens nybyggda sommarhus Villa Skönvik ligger ett par hundra meter från själva slottet.

Så kan kungen och drottningen träffa barnbarnen i sommar

Samtidigt kommer kungen och drottningen att behöva hålla sig lite på sin kant. Enligt Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten är det ok även för sjuttioplussare att träffa barn och barnbarn, men bara utomhus och på två meters avstånd.

Men just detta borde inte vara några problem, just på Solliden finns det ju hur mycket utrymme som helst, och alla bor i egna hus som ligger en bra bit ifrån varandra.

Familjens sommarfotografering på Solliden.

Estelle får träffa mormor och morfar i sommar – i alla fall utomhus.

Detta är också riktigt goda nyheter för arrangörerna av Victoriadagen, som äntligen kan komma i gång med sin planering. Men också för Öland i stort. Kungafamiljens sommarö är ju mycket beroende av att turisterna kommer.

Sommarstaden Borgholm.

Sommarstaden Borgholm.

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna.