Glädjebeskedet till Daniel – efter oron för mamma Ewa

Ewa Westling och prins Daniel

Det har varit en tuff vår för prins Daniel och hans mamma Ewa Westling – men nu är lättnaden stor.

 

Sverige öppnar upp så sakteliga, efter denna tunga och omskakande coronavår. Och det är lika efterlängtat för kungafamiljen som för alla oss andra. Bakom glansen och titlarna döljer sig ju en ganska så vanlig familj, som också har fått lida sig igenom den här tiden med alla hårda restriktioner.

Victoria Daniel Oscar Estelle på hovets officiella bild.

Både kungliga och vanliga.

Men nu ljusnar det vid horisonten, även om orden från Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten i princip är lag för kungen och hela hans familj: De följer rekommendationerna mycket strikt, det har hovets informationschef Margareta Thorgren upprepat gång på gång, ända sedan pandemin startade.

För prins Daniel och mamma Ewa betyder lättnaderna att de nu kan träffas igen, efter den långa perioden med videosamtal. Även om det bara kan ske utomhus och på två meters håll. Faran är ju inte över, vare sig för prins Daniel eller hans föräldrar: mamma Ewa och pappa Olle är båda 75.

bli granne med ewa och olle westling

Ewa och Olle Westling – och deras berömda kedjehus.

Så allt måste ske med stor försiktighet och några mammakramar blir det ju inte tal om. Men ändå: Nu kan Ewa och Olle hälsa på hos Victoria och Daniel på Solliden på Öland, där det finns gott om separata hus.Vilken glädje efter alla dessa veckor av oro!

Ewa och Olle Westling.

Familjen hemma i Ockelbo har alltid varit en trygghetsfaktor för Daniel, men också för kronprinsessan Victoria, som alltid har stått Ewa och Olle nära.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, TT.