Glädjebeskedet till Estelle – mitt i den stora oron

Victoria och Estelle håller alltid ihop!

Coronaviruset har slagit hårt mot hela samhället.Men nu har prinsessan Estelle i alla fall fått ett gott besked.


Det råder en stor ovisshet just nu för landets skolbarn – och deras föräldrar. När coronaviruset, covid-19, breder ut sig höjs allt fler röster om att skolorna ska stängas för att minska smittorisken.

Prinsessan Estelles skola Campus Manilla valde att stänga sina portar tillfälligt i början på månaden när det visat sig att en elev testat positivt för viruset. Sedan dess har skolan varit öppen som vanligt.

Så påverkas prinsessan Estelle av coronaviruset

Victoria och Estelle håller alltid ihop!

Victoria och Estelle håller alltid ihop!

Idag höll statsminister Stefan Löfven och utbildningsminister Anna Ekström en presskonferens med en uppdatering om krisläget. Där berättade man att Sveriges gymnasieskolor och vuxenutbildningar kommer att stängas.

– Det här innebär att alla lever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, men studera hemma, säger Stefan Löfven enligt Expressen.

– Det här nya coronaviruset prövat vårt samhälle men vi kommer klara den här prövningen. Och vi gör det för att vi gör det här tillsammans.

Glädjebesked mitt i oron

Men däremot kommer Estelle att kunna gå i skolan som vanligt. Än så länge ska förskolor och grundskolor förbli öppna. Skolan lär vara ett viktigt stöd för Estelle, som sägs stortrivas på Campus Manilla.

Det kan bli tal om en stängning även av förskolor och grundskolor längre fram. Men det är ett beslut med mer svåröverblickbara konsekvenser än det som fattats kring gymnasierna, berättar Anna Ekström.

– Om vi i ett läge där grundskolor behöver stänga måste också omsorgen till barn vars föräldrar som jobbar exempelvis inom vården säkras, säger hon.

– Det gäller att göra rätt åtgärd vid rätt tillfälle, vi lyssnar på våra expertmyndigheter, säger Stefan Löfven.

 

LÄS OCKSÅ: Hemliga beslutet bakom – därför saknades Estelle och Oscar