Glädjebeskedet till prinsessan Sofia

prinsessan sofias nya jobb

Prinsessan Sofia bjöd på en stor nyhet under onsdagen. Och hon är otroligt lycklig över den livsförändringen.

Ett oväntat men väldigt välkommet intiativ. Prinsessan Sofia har tagit ett steg bort från det kungliga strålkastarljuset för att ägna sig åt någonting helt annat. Och hon kunde inte vara lyckligare.

Under torsdagen började hon sitt nya jobb som extraresurs på privatsjukhuset Sophiahemmet. Ett institution som hon redan är hedersordförande för. Här ska hon från och med nu ägna dagarna åt att desinficera sängar och sjukvårdsmaterial, hjälpa till i köket och städa.

Prinsessan Sofia lycklig i sin nya roll

Och det var längesedan vi såg Sofia så lycklig som på de nya bilderna. I vårdkläder och håret uppsatt i en tofs, av hygienskäl. Hon trivs med att kunna hjälpa till där behovet är som störst och nu i coronakrisen går ju sjukvården, som bekant, på knäna.

– Prinsessan vill på göra en insats. Hon vill bidra med det hon kan i krisen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

prinsessan sofia sophiahemmet

Sofia med sin nya kollegor på Sophiahemmet.

Hon har aldrig tagit den lätta vägen

Sofia är en plikttrogen person som alltid har velat belysa viktiga frågor och tuffa ämnen i sin roll som prinsessa. Hon tar aldrig den “lätta vägar” med tjusiga invigningar där kungligheten i fråga bara gör entré för att klippa ett band utan sätter ljus på samhällsviktiga funktioner som inte alltid får kunglig glans.

Jobbet som volontär på Sophiahemmet är bara ytterligare ett exempel på prinsessan Sofias stora vilja att hjälpa. Inte bara som prinsessa, utan också som medmänniska.

Foto: TT