Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet till Victoria och Daniel – osannolika nyheten!

16 jul, 2020, 20:00 
Kronprinsessan Victoria hade en kväll hon sent kommer att glömma.Och nu har hon fått ett glädjebesked som heter duga.
Annons
Första bilderna! Kronprinsessfamiljen fotograferas på SollidenBrand logo
Första bilderna! Kronprinsessfamiljen fotograferas på Solliden

Kronprinsessan Victoria blev hyllad med en storslagen konsert på Borgholms slottsruin. Av uppenbara skäl kunde artisterna inte framträda inför storpublik den här gången, men den stora massan gjorde sig hörd på andra sätt.

Under sändningen visades nämligen förinspelade inslag som demonstrerade Radiohjälpens arbete för funktionsnedsatta. Victoria är beskyddare för organisationens särskilda fond i frågan.

Och tv-tittarna var på ett generöst humör.

Kronprinsessan Victoria får glädjebesked

Strålande nyheter för Victoria och Daniel!
Strålande nyheter för Victoria och Daniel!

Så här skriver Radiohjälpen i ett pressmeddelande utskickat dagen efter konserten.

“Tv-sändningen av Victoriakonserten engagerade en stor del av allmänheten för alla barns rätt till en aktiv fritid. 10 230 antal gåvor mottogs under sändningen. Sammanlagt skänktes 1 910 613 kronor varav den största andelen, 58 procent, via telefon och resterande via betaltjänsten swish. Insamlad summa under konserten är nästan dubbelt så stor som förra året (ökning med 94 procent).”

Annons

Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen, är helnöjd med utfallet.

– Ett stort tack till alla som engagerar sig för barn med funktionsnedsättning på detta sätt, säger Kristina i pressmeddelandet.

– Ni möjliggör att fler barn kan få en mer meningsfull vardag. Genom nytänkande och alternativa lösningar hittar vi nya vägar för rätten till en aktiv fritid, trots corona.

Viktiga insatsen

Såklart är även kronprinsessan Victoria synnerligen glad med engagemanget. Och prins Daniel, eftersom han också brinner för lösningar som låter alla barn motionera och aktivera sig.

Hittills i år har allmänheten skänkt 7 134 700 kronor till Kronprinsessan Victorias fond genom Radiohjälpen. Organisationen hälsar att det fortfarande går att skänka till fonden. Då ska man swisha valfritt belopp till nummer 90 1950 6 och märka betalningen ”VIC”.

Även tittarmässigt blev Victoriakonserten en succé. Över en miljon svenskar tittade på sändningen, enligt MMS.

Annons