Glädjen i Monaco grumlades av dåden i Paris

albert-charlene-ste

Precis när Albert och Charlene visat upp sina tvillingar för folket så kom nyheten om terrordådet i Paris. Och kungligheterna var inte sena att skicka sina kondoleanser.

12 människor mördades i ett attentat under gårdagen i Paris, riktat mot satirtidningen Charlie Hébdo och det chockade naturligtvis inte bara fransmännen utan hela världen. Furst Albert var snabb på att skicka kondoleanser till den franske presidenten, kort efter att han och furstinnan Charlene visat upp sina tvillingar för folket i Monaco.

charlene-albert-hovet

Tvillingarna visades upp nästan samtidigt som dådet i Paris.

monaco

Albert skrev ett brev som lades ut på Facebook redan under gårdagseftermiddagen:

– Efter den tragiska attacken i Paris mot tidningen Charlie Hébdo vill furst Albert skicka sitt stöd och tankar till president François Hollande i denna svåra stund.

monaco-flagga

Flaggorna på halv stång utanför palatset i Monaco.

elizabeth-ste

Även drottning Elizabeth skrev ett kondoleansbrev:

– Prins Philip och jag skickar våra uppriktigaste kondoleanser till offrens familjer i Paris. Vi skickar våra tankar och böner till alla som berörts.

Elizabeth R.

luxemburg

Storhertig Henri av Luxemburg skrev även han ett brev till den franske presidenten. Där han beklagade sorgen för alla som drabbats av dådet mot Charlie Hébdo i Paris.

maxima-willem-alexander-ibl

Kung Willem-Alexander skrev att det smärtar att läsa om det fruktansvärda dådet i Frankrike i ett kondoleansbrev som finns på Nederländska hovets hemsida.

Prins Emanuele Filiberto tog tillfället i akt att han inte är rädd och visar upp en bild på en bruten penna, han skriver också:

– Hur ska jag kunna förklara för mina barn att de som mördats i Paris därför att de höll på att teckna.

felipe-hovet

Den spanske kungen Felipe deltog i en tyst minut för offren i Paris på slottet i Madrid, bilden kommer från hovets twittersida.

harald

Kung Harald av Norge har också skickat ett kondoleansbrev till Frankrikes president Hollande, som kan läsas på norska hovets hemsida.

Detta är bara några av alla kungliga kondoleanser som vi hittat just nu.

Läs också vår reporter Åsa Bönnelyches senaste rapport – direkt från Monaco här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

httpv://www.youtube.com/watch?v=7N7KN1HPn1w