Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjeyra! Ny baby i kungafamiljen – det ska pojken heta

03 jun, 2023, 10:00 

Glädje i kungafamiljen! Nu är det bestämt vad nya pojken ska heta!

Annons

Svenska kungafamiljen kan glädjas åt att bekanta sig med en ny bebis!

Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Därför saknades Estelle • Madeleines efterlängtade comeback • Victoria och Daniels kärleksfest – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Den 26:e maj meddelade det danska hovet att prins Gustav, 54, kusinbarn till vår kung, och hans stora kärlek prinsessan Carina, 54, fått sitt efterlängtade barn.

”Den nyfödde prinsen föddes i USA med hjälp av en surrogatmamma. Både prins Gustav och prinsessan Carina var på plats under förlossningen”, skrev danska hovet på Instagram.

Victorias nya sysslingbarn

Svenskkopplingarna är tydliga.

Prinsessan Carina är bland annat uppväxt i Tranås och har en svensk pappa. Prins Gustavs moster är som bekant drottning Margrethe, som är kusin med kung Carl Gustaf och vars mamma var svensk.

Det innebär att kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine, som alla tre står väldigt nära det danska kungahuset, kan glädjas åt ett nytt sysslingbarn!

Kronprins Haakon, drottning Margrethe och kung Carl Gustaf
Bandet mellan det svenska och danska kungahuset är väldigt starkt.

Carinas och Gustavs problem

Vägen till familjelyckan har varit allt annat än lätt för prins Gustav och prinsessan Carina. I ett testamente uppgav Gustavs farfarsfar att han inte fick ärva slottet Berleburg i tyska Bad Berleburg om han inte gifte sig med en person som är arisk, adlig och protestantisk.

Annons

Eftersom prinsessan Carinas mamma är mexikansk och katolsk har de inte kunnat lova varandra evig tro och kärlek på 19 år, men när beslutet ifjol hävdes kunde paret äntligen slå hål i saken.

I juni förra året lovade de varandra evig tro och kärlek – och cirka ett år senare har man äntligen fått välkomna sitt efterlängtade barn till världen!

Det ska sonen heta

Nu är det även avslöjat vad pojken kommer heta. Sonen kommer att få sitt namn efter sin farfarsfar, samma person vars testamente såg till att prinsessan Carina och prins Gustav inte kunde gifta sig.

Danska Billed-Bladet skriver att namnavslöjandet sticker ut, då det är vanligt i Danmark att kungligheter väntar tills efter dopet innan man avslöjar barnets namn.

En talesperson för prins Gustav och prinsessan Carina uppger för tidningen att barnet kommer att heta Gustav Albrecht.

Foto: TT/Instagram

Annons