Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glenn Hyséns oväntade besked om Silvia – 4 år efter omtalade påhoppet

23 sep, 2023, 07:00 

För Svensk Damtidning uttalar sig nu Glenn Hysén om påhoppet på drottning Silvia.

Annons

Glenn Hysén gjorde succé på fotbollsplanen och hanterade bollen på ett sätt som gjorde att han kunde göra proffskarriär i England. Under en match i landslaget var han så skicklig på att freda det svenska målet från engelsmännen att han dessutom fick en egen getingklass – Hysénklass – sex getingar.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Efter karriären blev han en folkkär karaktär i både tv och media – där han uttryckte sig som fotbollsexpert och en rad andra grejer. Han skrev även krönikor i GT som kunde handla om allt mellan himmel och jord.

Bland annat skrev han frenetiskt och fängslande om hans faiblesse för svensk husmanskost, de bästa svenska ölsorterna och vilka Disney-karaktärer han tyckte utmärkte sig.

Glenn Hysén
Glenn Hysén är van att tycka till om olika saker och ting.

Glenn Hyséns påhopp på Silvia

Det hände även att han uttalade sig om kungafamiljen. Raderna var mestadels positiva och när han skulle beskriva familjen valde han att mest fokusera på kungen och omnämna honom som en ”go gubbe”.

Annons

”Jag tycker hela familjen är hur go som helst och det går inte att tycka illa om någon av dem. Men kungen är min favorit. Av det man har sett och hört så verkar han vara en riktigt go gubbe”, skrev han.

Drottning Silvia hade dock inte riktigt samma tur som kungen. I samma krönika valde Glenn Hysén att såga hennes språkkunskaper, även om han tyckte att även hon verkade vara en trevlig person.

”Jag kan dock tycka en sak om Drottning Silvia: Har man varit i Sverige så länge som hon har varit, så tycker jag att man borde kunna bättre svenska. Jag har inget emot henne och jag tycker att hon är härlig, men hon representerar ändå Sverige”, skrev han.

Drottning Silvia
Glenn Hysén har tidigare kritiserat drottning Silvia och skrivit att hon ”borde kunna bättre svenska”.

Glenn Hysén: ”Hon verkar ändå görgo”

Krönikan skrevs 2019 och Glenn Hysén minns än i dag hur han formulerade sig, men han är inte säker på att han har samma åsikt i dag eftersom han inte hört Silvia prata på länge.

Annons

– Men det här var väl för tio eller 15 år sedan? Jag har inte hört någon intervju med henne på länge och kan inte uttala mig om det, säger han till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Men helt ärligt: jag tyckte det då, men det var också 15 år sedan och hon har säkert blivit lite bättre nu. Hon verkar ändå görgo och de passar ju så jävla bra ihop. Han är en jävla go gubbe också.

Den i kungafamiljen gillar han mest

Glenn Hysén tycker att kungafamiljen verkar väldigt jordnära, att de inte är några översittare och han tycker framför allt kungen verkar vara sig själv och en väldigt ”go” person.

– Å så är det säkert med de andra också. Var dig själv, liksom. Han har ju fötts till kung och kan ju inte hjälpa det. Han kanske inte ens vill vara det egentligen, men han har väl vant sig nu.

Finns det nån du skulle vilja ge klassbetyget sex getingar?

– Det är ju kungen i så fall, för man ser ju inte de andra på samma sätt. Man har ju sett den gubben i många år nu. De andra har ju inte varit med så länge.

Silvia har väl varit med rätt länge?

– Ja men henne vet man ju knappt nånting om? Hon säger ju inte en flaska ju. Man vet inte alls hur hon är över huvud taget och får inte riktig koll på henne.

Kungafamiljen
Glenn Hysén tycker kungafamiljen verkar hur go som helst.

Foto: TT

Annons