God Jul från holländska kronprinsfamiljen i Argentina

Det blir en vit jul för söta, holländska prinsesstrion Catharina-Amalia, 6, Alexia, 5, och Ariane, 3. Men det är inte snön som gnistrar i vitt – det är prästkragar!

Flickorna befinner sig nämligen på andra sidan jordklotet tillsammans med pappa, kronprins Willem-Alexander och mamma, kronprinsessan Máxima. Det holländska kronprinsparet har valt Máximas hemland Argentina för julfirandet i år.

Jul på egna ranchen

För ett par år sedan köpte Willem-Alexander och Máxima den magnifika ranchen Pilpilcura i Patagonien, en underbar tillflyktsort för en kronprinsfamilj med tre små töser. Familjen inledde sin Argentina-vistelse med att ställa upp på en fotostund i idyllen Villa La Angostura vid foten av Anderna. Orten är populär bland turister som vallfärdar hit för att åka skidor, njuta av den vackra naturen, bergsklättring och fiske i den spegelblanka sjön.

Máximas bror står för maten

Och den som är hungrig kan slinka in på någon av de restauranger som ägs av Máximas bror Martin!

Men det var på näppen att de holländska kungligheterna kom iväg till Argentina! Snökaos ställer till oreda på flygplatserna ute i Europa och det var inte helt säkert att de skulle nå fram till julfirandet i Patagonien. Men slutet gott, allting gott. Nu är de på plats. Och nu väntar en härlig familjejul bland prästkragarna.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL, Stella Pictures

[smooth=id: 485; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]