Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Camilla! Här är hertiginnans 72 år i bilder

17 jul, 2019, 13:07 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Prins Charles
Vi firar hertiginnan av Cornwall genom en rad fina bilder. Camillas och Charles kärlek har utstått mycket, men de har visat att äkta känslor inte kan gömmas undan. I dag är de ett av kungliga Europas lyckligaste par och väntar med spänning på framtiden tillsammans!
Annons

Hon har gått från att bli bespottad och kallad för öknamnet “Rottweilern” till accepterad och älskad hustru till prins Charles. I dag fyller hon 72 år och hertiginnan av Cornwall har blivit kungligt uppvaktad av sina nära och kära. Det finns egentligen ingen annan medlem av det brittiska kungahuset som verkligen går “all in” när hon är ute och representerar. Camilla är känd för sin kvicka humor och sin förmåga att konversera med vem som helst. Dessutom kan hon verkligen se både tjusig och kul ut på bild!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Camilla

I dag gratulerades hertiginnan på födelsedagen med tårta.

Camilla

I polkaprickig klänning begav Camilla sig häromdagen till Aylesbury och spelade bordtennis. Hon var på besök hos Royal Air Force Halton, som firade jubileum.

Annons
Camilla

På bilden ser vi Camilla av Cornwall i just Cornwall, där hon hälsar på en fiskhandlare i hamnen.

– Hertiginnan sprider en värme och mycket trevlig, berättade en kvinna på plats.

Camilla

Camilla på Wimbledon 2019. Glad och charmig!

Camilla bröllop

Så här såg det ut när drottning Elizabeth var med och såg sin son, prins Charles, gifta sig för andra gången den 9 april 2005 i Windsor. Den lyckliga bruden var Camilla, som ju alltid älskat Charles.

Annons

Charles friade inte

Camilla Shand träffade prins Charles första gången 1971, genom gemensamma vänner, varvid de inledde ett förhållande. Några år senare bröts relationen, ryktesvis därför att prins Charles inte friade. En annan förklaring är att prins Charles ryckte in i flottan.

Camilla och Charles

Istället kom hon att gifta sig med kavalleriofficeren Andrew Parker Bowles 1973. Camilla har två barn från äktenskapet med honom: Thomas Henry (f. 1974) och Laura Rose (f. 1978). På bilden ovan ser vi Camilla och Charles på hertiginnans dotters bröllop.

Camilla valde att inte ta Dianas titel

Som maka till prins Charles är Camilla prinsessa av Wales och grevinna av Chester, hertiginna av Cornwall, samt hertiginna av Rothesay, grevinna av Carrick, baronessa av Renfrew, Lady of the Isles och prinsessa av Skottland.

Annons
Camilla

I samband med parets förlovning meddelades dock att prinsessan av eget val bett att titeln “prinsessa av Wales” inte skulle användas. I stället har hon valt att använda sig av sin makes engelska sekundärtitel, och tilltalas som Hennes kunglig höghet hertiginnan av Cornwall. I Skottland tilltalas hon, i enlighet med makens skotska titlar, Hennes kunglig höghet hertiginnan av Rothesay.

camilla hatt

I takt med att hon och Charles började umgås öppet fick Camilla en mer och mer en kunglig stil. Borta var den jordnära, lantliga unga kvinnan och världen fick se en elegant, citychic dam.

Annons
Camillas hus

I det här huset bodde Camilla efter skilsmässan från Andrew Parker Bowles. Bostaden hade det flotta namnet Wiltshire Mansion Divorce och låg i närheten av Chippenham.

Camilla hem
Camilla Shand
Camilla Parker Bowles

Foto TT

Annons