Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Dagmar von Arbin 103 år – så firar hon!

10 apr, 2019, 12:05 
Ellen Myrgård Lindén
dagmar von arbin 102 år bernadotte
Dagmar von Arbin är äldst i kungafamiljen – och är alltid med när det vankas högtidliga tillställningar.
Annons

103 år. En imponerande ålder. Och en ålder som kungafamiljens “grand old lady”, Dagmar von Arbin, uppnår idag. Hon är äldst i Bernadottesläkten och är ofta inbjuden till slottet. Dessutom är hon en självklar gäst när det vankas kungliga bröllop och dop.

Vi vet hur hon firar sin födelsedag!

– Dagmar är i fin form och firar med barn och barnbarn hemma i Bromma, säger en av hennes nära släktingen till Svensk Damtidning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Dagmar von Arbin Marianne Bernadotte
Dagmar och Marianne Bernadotte slår ofta följe på olika kungliga tillställningar.

Dagmars farfar var prins Oscar Bernadotte, Greve af Wisborg, äldste bror till kung Gustaf V. Hon är alltså syssling till nuvarande kungens far. Förra året såg vi henne på prinsessan Adriennes dop men Dagmars 2018 kantades också av sorg.

Annons

I november avled nämligen hennes lillebror Oscar “Oscis” Bernadotte. Han blev 97 år gammal. Begravningen ägde rum i Rasbo kyrka, strax utanför Uppsala, och Dagmar gick dit i sällskap av sina döttrar Madeleine De Geer och Cattis von Arbin. Dessutom fanns nästan hela kungafamiljen där som stöd och för att hedra sin kära släkting.

dagmar van arbin prins nicolas dop
Dagmar på prins Nicolas dop. Hedersplatsen bakom prinsessan Madeleine.

Läs mer

Så firade kungafamiljen ätten Bernadotte 200 år

Foto: TT

Annons