Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis drottning Beatrix som firar 75 år

31 jan, 2013, 08:11 
Annons

Drottning Beatrix fyller år idag – hon blir 75 år och firas naturligtvis hemma i Haag. Vi vill också passa på att gratulera den avgående regenten!

Annons

Drottning Beatrix samlar sin stora familj kring sig när hon den 31 januari fyller 75 år, trots att hon har meddelat att hon ska abdikerat. Vår egen kronprinsessa skickar en hälsning från Stockholm. Det brukar hon göra till sin gudmor. Beatrix av Holland har alltid haft ett gott öga till det svenska kungahuset.

Goda vänner

Dels är hon släkt med våra kungligheter, och dels har hennes söner genom åren (och deras respektive) umgåtts mycket med de nordiska prinsarna och prinsessorna. Exempelvis är Norges Märtha Louise mycket god vän med prins Constantijn och Laurentien.

Drottningar

Dronning Margrethe av Danmark står Beatrix oerhört nära. De har följts åt som drottning-kolleger och goda vänner under lång tid. På bilden här till höger ser vi drottningarna i samspråk med prins Henrik under bröllopsfestligheterna i Luxemburg i höstas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Älskar hattar

Vad önskar sig då en avgående drottning – hon blir ju nu prinsessan Beatrix – med en enorm förmögenhet, fyra slott i Haag och en garderob som får de flesta kvinnor gröna av avund? Hattar kan Beatrix aldrig få nog av. Hon har en hel flora av huvudbonader och ingen är den andra lik.

Annons

Det nya kungaparet av Holland, Willem-Alexander och Máxima.

 Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, All over press

 

 

 

 

Annons