Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis drottning Sofia!

02 nov, 2010, 08:01 
Agneta Nisbeth
Annons
Drottning Sofia

I dag 2 november fyller Sofia av Spanien 72 år och drottningen strålar som aldrig förr…

Gå i pension vid 65 är det inte många kungligheter som gör och trots att drottning Sofia i dag fyller 72 år så har hon inga planer på att avsluta sitt kungliga arbete. Hon strålar var hon än kommer och ibland vågar hon till och med sticka ut lite extra i sitt klädval. Som i somras då hon var på brorsonen prins Nikolaos bröllop, då hon kom i en hippie-inspirerad klänning i olika mönster (se klänningen i bildspelet nedan).

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Träffades på en lustjakt

14 maj 1962 gifte sig Sofia med blivande kung Juan Carlos i Aten. Paret hade träffats sommaren innan ombord på en lustjakt som kryssade runt i grekiska övärlden. Tillsammans har de idag tre barn och åtta barnbarn. Så fort drottning Sofia får en stund över tar hon sig tid till barnbarnen, hämtar på dagis, skolan eller gör museumbesök.

Exkungens syster

Hon är inte heller bara Spaniens drottning, utan Greklands exkung Konstantins storasyster och även utbildad barnsköterska. Men i dag är hon födelsedagsbarn och fyller 72 – stort grattis till drottning Sofia.

Av Anna Frödell

Foto: IBL, Stella Pictures

[smooth=id: 432; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Läs även:

Annons