Grattis Estelle på namnsdagen!

Estelle och Oscar

Prinsessan Estelle har namnsdag i dag och det går väl knappast kronprinsessparet förbi? Tårta och firande blir det förstås.

Gratulationerna är många eftersom prinsessan Estelle är hela Sveriges ögonsten. En charmigare tronarvinge kunde kungariket Sverige knappast få.

Prinsessan Estelle har namnsdag i dag. Liksom de övriga 2082 kvinnliga personerna i Sverige som heter Estelle uppvaktas prinsessan mer privat.

Estelle

Mamma Victoria, som har första plats som tronföljare, har däremot ett mer officiellt firande. Kronprinsessan brukar ta emot folkets hyllningar på slottet i Stockholm och inre borggården. En tradition som kanske Estelle tar över den dagen hon blir tronföljare.

Namnet Estelle blir alltmer populärt

2016 var det sammanlagt 792 personer i Sverige som hade Estelle som tilltalsnamn. I år, 2019, är det 2082. Namnet har fått en rejäl skjuts uppåt efter prinsessan Estelles födelse 2012. Enligt SCB uppgår medelåldern på alla som heter Estelle endast till 14,5 år.

Estelle

Och sedan hennes födsel är tidningsomslagen där prinsessan syns många. Men det är hon knappast ensam om. Kungliga barn har i alla tider fått stor uppmärksamhet och alla har snällt fått posera framför kameran. Estelles mamma Victoria kom inte undan. Inte heller prins Charles och prinsessan Anne av Storbritannien.

Omslag på Tatler Elizabeth och barnen Charles och Anne

Redan på de svartvita tidningarnas tid fick vi följa de kungliga små barnen,  bland annat i tidningen Tidningen The Sketch som skrev mycket om kungligheter. Detta nummer som vi kan visa upp här kom ut 21 april 1937, på Elizabeths (som ju sedan blev drottning Elizabeth) elfte födelsedag. Hon sitter på bilden med drottningmodern och systern Margaret Rose

Elizabeth 6

Helt lätt kan det ju inte vara att vara en liten prins eller prinsessa. Estelle sägs vara en mycket kavat liten tjej och har inget emot att möta nya människor. Numera får vi dessutom se många bilder på prinsessan, i och med att hennes kungliga föräldrar då och då delar med sig av deras privata fotoalbum, bilder som enkelt tas med mobilen.

Estelle och Oscar

E

Kanske får vi se ännu en av dessa vackra ögonblicksbilder på Estelle under dagen, denna härliga Estelle-dag!

Foto TT, H.K.H. Kronprinsessan/Kungl. Hovstaterna, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: