Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Felix - danska prinsen blir 14 år i dag

22 jul, 2016, 08:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
I dag hissas Dannebrogen för prins Felix. Prins Joachim och grevinnan Alexandras son fyller i dag 14 år.
Annons
Prins-Felix-Ibl1

Den 22 juli 2002 föddes Felix Henrik Valdemar Christian på Rigshospitalet i Köpenhamn och Danmark fick en ny prins. På den tiden bodde förvisso prins Joachim och ex-frun Alexandra i Schackenborgs slott på Jylland men de hade tillfälligt flyttat till Köpenhamn för den väntade nedkomsten. Efter förlossningen mötte prins Joachim den väntande pressen och han måttade glatt bebisens längd, en tradition som sedan förts vidare av de flesta nyblivna kungliga pappor. Prinsens namn offentliggjordes först vid dopet i Mögeltönder kyrka tre månader senare och fram tills dess kallades barnet både av medierna och inom familjen för “lillebror”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men nu har alltså “lillebror” blivit en reslig 14-åring. Han går till vardags i exklusiva privatskolan Krebs i centrala Köpenhamn men det är inte osannolikt att han precis som storebror Nikolai börjar internatskolan Herlufsholm i framtiden. Som nummer åtta i tronföljden går prins Felix ett lite firare liv till mötes än sin 10-årige kusin Christian som en dag ska bli Danmarks kung.

Se fler bilder på prinsen i bildspelet!

Av: Liv Sander.

Foto: Ibl.

 

Annons