Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis kronprinsessan Mette-Marit!

19 aug, 2019, 16:00 
AvEmma Sanderberg
Idag fyller kronprins Haakons fru Mette-Marit 46 år! Vi firar detta med ett härligt bildspel på Mette-Marit.
Annons

Mette-Marit växte upp på den norska sydkusten med sina föräldrar och tre syskon. I januari 1997, när Mette-Marit var 24 år, fick hon sitt första barn Marius. Två år senare träffade hon kronprins Haakon på en konsert i Kristiansand. Året senare, 2000, flyttade Mette-Marit och Haakon ihop och förlovade sig. Den 25 augusti 2001 gifte de sig i Oslo domkyrka och har numera två barn tillsammans, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

Sommar på landstället

Mette-Marit och resten av familjen har befunnit sig på sitt lantställe på Dvergsøya utanför Kristiansand en stor del av sommaren, och har även hunnit med en tur till den spanska ön Formentera. Nu börjar hösten närma sig och trots att Mette-Marit har dragit ner på arbetet sedan hon fick sin sjukdomsdiagnos väntar ändå en hel del officiella uppdrag framöver. Men än är det fortfarande sommartider och idag firar den norska kronprinsfamiljen sin älskade Mette-Marit! Stort grattis på födelsedagen önskar vi!

Se 14 härliga bilder på Mette-Marit!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Foto: TT

Annons