Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis kung Garl Gustaf - Fyller 65 år idag!

30 apr, 2011, 08:03 
Agneta Nisbeth
Annons

Idag på valborgsmässoafton fyller kung Carl Gustaf pensionär. Men 65 år för en kung innebär knappast att han kan slå sig till ro.

Annons

Kungens uppdrag är livslångt. Men det är inte bara tråkiga plikter som upptar hans liv och när han vill vara en alldeles vanlig man så söker han sig till de djupa skogarna, de brusande fjällbäckarna eller så står han vid grillen en varm sommarkväll på Öland.

God vän

En del av hans vänner är efter “skandalboken” i höstas “persona non grata” och bör inte synas tillsammans med kungen i offentliga sammanhang. Men – kungen har en god manlig vän som han kan lita på och anförtro sig åt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vi kan inte annat än att gratulera vår monark på födelsedagen och hoppas att han uppvaktas av alla sina nära och kära. Enligt den kungliga kalendern ska i alla fall hela kungafamiljen vara på plats – utom prinsessan Madeleine.

Läs mer om kungen och hans privata liv i Svensk Damtidning nummer 18 som utkommer den 28 april – vi återkommer också med ett reportage från slottet senare under dagen.

Av Chris Cederlöf

Foto: Charles Hammarsten och Stella Pictures

Annons