Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Margrethe – så firar hon födelsedagen utan sin Henrik

16 apr, 2018, 07:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Idag den 16 april är det drottning Margrethes födelsedag. Den första sedan prins Henrik gick bort. Men hon kommer att ha stöd omkring sig både från familjen och det danska folket.
Annons

Grattis säger vi idag till drottning Margrethe som fyller 78 år i dag. Detta blir också henne första födelsedag som änka, sedan maken prins Henriks död tidigare i år.

Se fina videoklippet nedan!

Videon kunde inte hittas

Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, prins Joachim, prinsessan Marie och alla barnbarnen är givetvis med henne på slottet och firar. Även om hon inte kommer vara ensam på något sätt känns det säkert ändå lite ledsamt för henne, mitt i födelsedagsfestligheterna, när hon inte längre kan prata med sin Henrik.

Drottning Margrethe
Nu är hon änka, men ändå inte ensam.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På hovets hemsida kan vi läsa att drottningen kommer att firas precis som vanligt. Det vill säga, hon tar emot folkets jubel från sin balkong klockan 12.00, tillsammans med familjen. Vi har också noterat att prinsessan Benedikte har haft flera uppdrag i Danmark de senaste veckorna, hon hjälper säkert gärna till att avlasta drottningen lite och ställer som vanligt upp med långa, varma samtal när drottningen väl behöver det.

Drottning Margrethe under en födelsedag då prins Henrik fortfarande levde.

Vi återkommer givetvis under dagen när de nya bilderna från drottningens firande i Köpenhamn.

Foto: Stella Pictures

Annons