Grattis Margrethe – så firar hon födelsedagen utan sin Henrik

Grattis Margrethe – så firar hon födelsedagen utan sin Henrik

Idag den 16 april är det drottning Margrethes födelsedag. Den första sedan prins Henrik gick bort. Men hon kommer att ha stöd omkring sig både från familjen och det danska folket.

Grattis säger vi idag till drottning Margrethe som fyller 78 år i dag. Detta blir också henne första födelsedag som änka, sedan maken prins Henriks död tidigare i år.

Se fina videoklippet nedan!

Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, prins Joachim, prinsessan Marie och alla barnbarnen är givetvis med henne på slottet och firar. Även om hon inte kommer vara ensam på något sätt känns det säkert ändå lite ledsamt för henne, mitt i födelsedagsfestligheterna, när hon inte längre kan prata med sin Henrik.

Läs mer: Filmklipp! Se Margrethe glänsa igen efter begravningen

Drottning Margrethe

Nu är hon änka, men ändå inte ensam.

På hovets hemsida kan vi läsa att drottningen kommer att firas precis som vanligt. Det vill säga, hon tar emot folkets jubel från sin balkong klockan 12.00, tillsammans med familjen. Vi har också noterat att prinsessan Benedikte har haft flera uppdrag i Danmark de senaste veckorna, hon hjälper säkert gärna till att avlasta drottningen lite och ställer som vanligt upp med långa, varma samtal när drottningen väl behöver det.

Läs mer: Drottning Margrethe hedrade Henrik med vackra gåvan

Drottning Margrethe under en födelsedag då prins Henrik fortfarande levde.

Vi återkommer givetvis under dagen när de nya bilderna från drottningens firande i Köpenhamn.

Foto: Stella Pictures