Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis kronprinsessan Mathilde 40 år!

20 jan, 2013, 08:04 
Annons
Kronprinsessan Mathilde hyllas för sina eleganta och stilsäkra modeval

Den färgstarka flamländskan är noblessen av alla prinsesspraliner. Hon har smak för det kungliga livet. Och visst lyckas hon galant i sin roll som både fyrabarnsmamma och stilmedveten kronprinsessa av Belgien. I dag fyller hon 40 år! 

Kronprinsessan Mathilde är lika klassisk som skira brysselspetsar. Europas moderna prinsessor är vår tids ledande stilikoner – och Mathilde bär just nu ledartröjan. Det finns få kungliga kvinnor som kan konkurrera med belgiskans känsla för mode.

Annons

Klassisk stil

Mathilde går i bräschen för klassiskt skurna dräkter, kvalitetsplagg och romantiskt omslingrande sjalar. Hon har en aristokratisk stil som hon mixar elegant med alerta accessoarer.

Färgsprakande

Ofta överraskar hon med oväntade färgkombinationer – orange och rosa – hon trotsar alla stillagar och skapar nya. Mönster i alla former är något Mathilde klär i. Barnen klär hon gärna i matchande plagg. Döttrarna prinsessan Elisabeth och prinsessan Eléonore har ofta likadana klänningar. Sönerna Gabriel och Emmanuel trivs i skjorta och v-ringad tröja – i samma färg.

Kronprinsessan Mathilde klär gärna sina barn i liknande färger, precis som på den här höstiga familjebilden - alla i vinrött.

Personlig stil

Med pasteller, skimrande metallictyger och moderna dekorationer är hon den modeprinsessa som lyckas bäst i att hitta en egen personlig stil. Med utstrålning och karisma vinner hon terräng i modedjungeln. Men ibland får hon konkurrens av bästa kronprinsess-kollegan Máxima av Holland. Kanske trivs Mathilde i “lika-plagg-stilen” precis som hennes barn!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronrpinsessan Mathilde i liknande vitsvart-mönstrad kappa som kronprinsess-kollegan Máxima

Modebibel

Hennes popularitet är enorm. Mathildes stil har dessutom sakta men säkert utvecklats under de 12 år hon varit kronprinsessa. Stil har hon alltid haft, men numera har hon också en egen modebibel och hennes självsäkerhet lyser igenom.

Vanliga flickor

Europas ingifta prinsessor har alla genomgått vissa vedermödor på vägen från “vanlig flicka” till kunglighet. Den förvandlingen sker inte i ett trollslag över en natt. Nej, med “blod, svett och tårar” har Mary rabblat grötiga danska glosor, Mette-Marit ömsat skinn från träskor till ormskinnspumps och Charlene simmat bort från baddräkterna till en mer furstinnelik Grace Kelly-look.

Annons

Gamla anor

Det är ingen lätt match. Mathilde av Belgien däremot kommer från en familj med gamla anor och hon har inga problem att anpassa sig till livet som Belgiens kronprinsessa. I samma stund som hon sa “oui” till kronprins Philippe den där decemberdagen för 13 år sedan, hade Mathilde också anpassat sig till kronprinsessrollen.

Perfekt uttal

Den välutbildade baronessan behövde ju inte ens lära sig ett nytt språk. Med perfekt uttal och artikulation konverserar hon geschwint på Belgiens tre officiella språk.

Karriär

Apropå tala, så var Mathilde faktiskt talpedagog innan hon gifte sig. Hon är extremt språkkunnig och växlar vant mellan flamländska och franska.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs mer:

 

 

 

 

 

Annons