Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Norge! Här drar nationaldagsfirandet igång

17 maj, 2016, 10:31 
AvJohanna Lejon
I dag firas nationaldagen för fullt i vårt grannland Norge.
Annons
Mette-Marit

Tidigt i morse, strax efter klockan åtta, begav sig den norska kronprinsfamiljen traditionsenligt ut på trappan vid Skaugum för att kicka igång firandet av Norges nationaldag. 17 maj firas stort i Norge och såklart är kungafamiljen en central del i kalaset. Både kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och parets barn Sverre Magnus och Ingrid Alexandra samt familjens hund Milly Kakao var med utanför Skaugum. Den ende som lyste med sin frånvaro var kronprinsessan äldste son, Marius. Anledningen? Marius är i år vad man i Norge kallar “russ”, alltså sistaårselev på gymnasiet. Den 17 maj är en slags examensdag för russen. I och med den nya bilden på kronprinsfamiljen, tagen i morse,  har Ingrid Alexandra fått en hel del uppmärksamhet. Prinsessan har nämligen en ny folkdräkt. Dräkten är från Vest-Agder och är sydd hos Wandas systue i Kristiansand av Wanda Paslawski Grindheim, skriver norska Se och Hör.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Norska kungahusets Facebook

Annons