Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis på bröllopsdagen – storhertigparet Maria Teresa och Henri!

14 feb, 2010, 08:00 
Agneta Nisbeth
Annons

Maria Teresa och Henri firar 29-årig bröllopsdag i dag!
Maria Teresa och Henri firar 29-årig bröllopsdag i dag!
Maria Teresa med sitt första barnbarn Gabriel.
Maria Teresa med sitt första barnbarn Gabriel.

På Alla Hjärtans Dag 1981 fick storhertiginnan Maria Teresa äntligen sin prins. Men Maria Teresa fick kämpa för kärleken, Henris mamma var inte förtjust i att få “den lilla kubanskan” som svärdotter!

Alla Hjärtans Dag är en alldeles speciell dag för storhertigparet Henri och Maria Teresa av Luxemburg. Den 14 februari 1981 gifte de sig av kärlek och känslorna är lika varma idag, som då för 29 år sedan. Henri och Maria Teresa har inget emot att visa sin kärlek offentligt. De håller om varandra, kramas och har till och med kysst varandra när andra sett på, vilket är mycket ovanligt i kungliga familjer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Blev snabbt farmor

Nu styr de tillsammans över både sin barnrika familj och lilleputtriket. Med fyra söner; Guillaume, 29, Félix, 26, Louis, 24, och Sébastien, 18, dottern Alexandra och en westie-hund är familjeidyllen total för frimärkssamlaren Henri och ”salsaprinsessan” Maria Teresa. De har ju redan blivit farfar och farmor. Prins Louis och Tessy blev ju föräldrar innan de han gifta sig, till Gabriel och efter bröllopet har familjen utökas med ännu en son, Noah.

Fick kämpa för kärleken

Henri och Maria Teresa vet av smärtsam erfarenhet vad det innebär att tvingas kämpa för sin kärlek.

”Känslor har väl inget med giftermål att göra?” Det ansåg Henris föräldrar, storhertiginnan Josephine Charlotte, född prinsessa av Belgien, och storhertig Jean. De tillhörde den generation kungligheter där man visste tidigt vem av ”kusinerna” som var utvald till make/maka.

Men deras son, tronarvinge Henri, var djupt förälskad i bankirdottern Maria Teresa, som han träffade när han studerade i Schweiz.

Han hotade att avsäga sig prinstiteln om han inte fick den han älskade. Så föräldrarna gav, om än motvilligt, med sig till sist.

Vi önskar dem en härligt romantisk Alla Hjärtans Dag!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Annons