Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis pappa! Så blev furst Albert firad av familjen

15 mar, 2019, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Furst Albert och Charlene pussas
Så har då den lycklige småbarnspappan Albert blivit uppvaktad med tårta, fyrverkeri och presenter på sin födelsedag. Den nybakade 61-åringen håller sig ung genom att leka med tvillingarna – och simma med Charlene i den inbjudande poolen i palatsets trädgård.
Annons

– Jag är igång hela tiden, jag tror att det hjälper mig att hålla mig ung. Det och att vara småbarnspappa, säger fursten och skrattar.

Furst Albert av Monaco fyllde 61 år torsdagen den 14 mars 2019 och vi kan ju konstatera att det såg trevligt ut. Hustrun, furstinnan Charlene, har lagt ut den här fina bilden på födelsedagsmaken och de två barnen, prins Jacques och prinsessan Gabriella.

– Varför har du bara två ljus på tårtan? frågade sonen sin pappa.

Albert II av Monaco svarade att det var för att han och hans syster skulle få kunna blåsa ut var sitt ljus på chokladtårtan.

– 61 ljus skulle ha blivit alldeles för många!

Festligt värre blev det i alla fall med de sprakande födelsedagsfyrverkerierna. Den här gången hölls uppvaktningen på en stillsam nivå. Förra året blev det ett stort firande. Albert fyllde då 60 och monegaskerna såg till att uppvakta sin furste uppe på klippan över Medelhavet, där det svagt rosa palatset tronar. Albert öppnade sina paket på 61-årsdagen hemma i lyxiga vardagssalongen Monaco.

Furstinnan Charlene

Solbrända och utvilade är hela familjen efter sin härliga semester i Sydafrika, där de var på safari och såg vilda djur. Furstinnan Charlene tycker om att återvända till sitt barndomsland då och då. Hon och Albert gillar också att resa och flyger kors och tvärs över jorden. Det är ju lätt fixat genom att stiga in i parets privata jetplan och fara i väg. Inget bök och stök med tidig taxi till flygplatsen och köande vid bagagebandet där inte!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Firade i New York

När Fursteparets tvillingar fyllde 4 år hade de kramkalas i New York. Prins Jacques och prinsessan Gabriella firar sin gemensamma födelsedag den 10 december är det Nobelfest i Stockholm.

Furst Albert är halvamerikan. Grace Kelly gifte sig med prins Rainer III av Monaco 1956. Två år senare föddes prins Albert av Monaco.

Charlene och Albert

Furst Albert och Charlene har mycket gemensamt. Sport exempelvis! Albert och Charlene älskar att ta sig ett dopp i poolen i palatsträdgården. Hustrun vinner när de simmar i kapp. Hon är grym på att crawla! Albert har inte en chans. Då Charlenes mamma arbetade som simlärare blev dottern tidigt intresserad av simning. 1996, vid 18 års ålder vann hon Sydafrikanska mästerskapen i simning.

Annons

Charlene har bland annat deltagit i damlaget i 4×100 meter medley vid OS i Sydney 2000, vilket gav en femteplats. 2002 vann hon tre guld i VM på 50 och 100 meter crawl samt 4×100 meter stafett. Hon hade planerat att delta i OS i Peking 2008 men misslyckades att kvalificera sig.

Tävlingsinriktad

Albert II har deltagit i hela fem OS, från OS i Calgary 1988 till OS i Salt Lake City 2002, som deltagare av Monacos landslag i bob. Han är numera ordförande för Monacos olympiska kommitté.

Familjen Grimaldis överhuvud kan se tillbaka på ett händelserikt liv. Han är född i en av de mest bländande familjerna i Europa, en fursteätt känd för sina skandaler och utsvävande nöjesliv.

Vi visar födelesdagsfurstens liv i bilder här.

Läs mer

Bildextra! Jazmin på uppdrag med pappa Albert

Foto: TT

Annons