Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis! Philippe och Mathilde firar 10-årig bröllopsdag

04 dec, 2009, 12:54 
Agneta Nisbeth
Annons
Kronprinsessan Mathilde
Belgiska kronprinsparet, Mathilde och Philippe, firar 10 år av kärlek i dag.

En smekning här, en hemlig viskning där. Philippe och Mathilde är alltid lika generösa med att visa sin kärlek! Nu firar de 10-årig bröllopsdag!

Tio år av kärlekslycka för belgiska kronprinsparet Philippe och Mathilde! Och än idag ser de lika blossande kära ut som de gjorde den där magiska vinterdagen, den 4 december 1999, då de blev man och hustru.

Hela Belgien var på benen när Philippe och Mathilde vigdes, först borgerligt i Bryssels stadshus och därefter kyrkligt i Saint-Michele-et-Gudule-katedralen. Dessutom sa de ja till varandra på tre språk – flamländska, tyska och franska.

– Hela Belgien har fallit för din charm, Mathilde, sa Bryssels borgmästare Francois-Xavier de Donnea som var officiant vid den borgerliga delen av bröllopet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ett hemligt par

Philippe och Mathilde hade varit ett par i tre år när de skred nerför altargången. Och länge var Mathilde en väl förborgad hemlighet, kärleken hann växa sig stark i kulisserna innan den nådde offentlighetens ljus.

Paret umgicks i samma kretsar och det var bara en tidsfråga innan de skulle råka på varandra på något societetskalas. Och så kom den dagen.

– Jag såg henne på håll. Och så började vi prata. Kort sagt – det var kärlek, har Philippe berättat.

– Jag fäste mig särskilt vid hans djup, kontrade den djupt förälskade Mathilde.

Älskar barn

Mathilde är uppvuxen med fyra yngre syskon, tre systrar och en bror. För henne har det varit en självklarhet att själv ha en stor familj och så här tio år efter bröllopet har kronprinsparet en underbar liten barnaskara om fyra. Knappt två år efter bröllopet anlände lilla prinsessan Elisabeth. Ytterligare ett par år senare kom prins Gabriel och två år därefter var det dags för ännu en prins – Emmanuel. I april 2008 kom familjens senaste tillskott, prinsessan Eléonore vars gudmor är självaste kronprinsessan Victoria.

För Philippe och Mathilde är barnen allt. Ingen skulle bli förvånad om det snart hörs barnskratt från ytterligare en liten belgisk kunglighet i slottssalarna i Laeken!

Nu firar Philippe och Mathilde tio år som gifta. Och den stora kärlekslyckan som värmde oss den där decemberdagen i ett vintrigt Bryssel – ja, den blomstrar än idag.

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: IBL


Annons