Grattis prins Daniel! Så firar han födelsedagen

prins daniel födelsedag 46 år

Tårta på sängen och teckningar från barnen. Det är så prins Daniel väljer att fira födelsedagen när han nu går in i sitt 46:e levnadsår. Romantiska middagar med Victoria får det bli när Estelle och Oscar har blivit äldre.

I dag fyller prins Daniel 46 år och hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att han firar privat med familjen Victoria, Estelle och Oscar. Faktum är att prinsens födelsedag, just i år, infaller under ett par riktigt arbetstunga dagar. Kronprinsessparet förbereder sig nämligen för en officiell resa till Danmark, dit de reser under måndagen, och innan det ska Victoria dessutom hinna med en informationskonselj på slottet.

Så väljer prins Daniel att fira födelsedagen

Födelsedagsprinsen skulle förstås kunna passa på att äta en romantisk middag med sig sin hustru nu ikväll, då varken Victoria eller Daniel har någonting inplanerat i den kungliga kalendern, men kronprinsessparet är av den åsikten att födelsedagar – de firar man med familjen. Oavsett om man har mycket material att gå igenom inför en officiell Danmarks-resa eller längtar efter en romantisk middag.

kronprinsessan victoria prins daniel

Tid med barnen är det absolut viktigaste för Victoria och Daniel. Så fort de är lediga är det aktiviteter med dem som prioriteras.

Dessutom kanske Daniel blir firad av det danska kronprinsparet, Frederik och Mary, i nästa vecka. De ska förstås träffa Victoria och Daniel under det svenska besöket och är ju, som bekant, goda vänner till kronprinsessparet. Programmet är förstås späckat men paren har säkert planerat in lite fritid tillsammans för att prata om barnen och alla kungliga plikter de har gemensamt.

Foto: TT