Grattis prins Maximilian på 40-årsdagen!

Idag, lördag fyller prins Maximilian av Liechtenstein 40 år, men frågan är om det ändå inte blir sonen Alfons som får mest uppmärksamhet då han har födelsedag på måndag.

 

Oj, vilken härlig festyra!

Födelsedagarna duggar tätt hemma hos prinsparet Maximilian och Angela av Liechtenstein nu i helgen. Ja, hemma i huvudstaden Vaduz där de bor och där Max basar för den världsomspännande investeringsbanken LGT. Periodvis huserar familjen även i London och Hamburg.

Först så fyller pappa Max 40 år, nu på lördagen, och hinner knappt slurpa i sig champagnen och torka chokladmoussen ur mungiporna förrän det är dags att fira sonen Alfons’ åttaårsdag, nu på måndag. En dag som nog inte lär passerad obemärkt. Småpojkars “födelsedagskalajs” brukar blir rätt bullersamma events.

Prins Max är lyckligt gift sen nio år med mörkhyade Angela som är uppvuxen i tropiska Panama och född Brown – och en begåvad kläddesigner som både gått “Parson’s School of Design” i New York och vunnit “Den Gyllene Fingerborgen”, modeikonen Oscar de la Rentas prestigefyllda pris.

Eget klädmärke

Max och Angela möttes på en privat mottagning i New York våren 1997. Han jobbade då hos investeringsbanken Chase Capital Partners i stan medan Angela slet som chefsdesigner hos Adrienne Vittadini och dessutom jobbade med att marknadsföra sitt eget märke, “A.Brown”. Det gör hon förstås inte längre. Bröllopet ägde rum i New York den 29 januari 2000 i Saint Vincent Ferrar kyrkan – med det vackra rosettfönstret – på Lexington Avenue. Självklart var

Angelas brudklänning i egen design, ostronvitt siden med sober touche. I hennes mörka håret gnistrade den liechtensteinska släkttiaran fullproppad med pärlor och briljantblad. 500 gäster var inbjudna, bland dem Max’ stolta föräldrar fursteparet Hans Adam II och Marie av Lichtenstein samt Max’ tre syskon med sina respektive – arvprins Alois och han svenskättade hustru Sophie (mamma är grevinnan Elisabeth Douglas), prins Constantin och hans Marie samt prinsessan Tatjana och hennes man Philipp von Lattorf. Och nu är det dags för 40-årspartaj, så tiden flyr.

Vi gratulerar såväl senior som junior å det varmaste !

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL