Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis prinsessan Lilian på 96-årsdagen!

30 aug, 2011, 08:00 
AvAnita Saming
Annons

Födelsdagsblommor och lite småprat med den närmaste familjen och kära vänner, så firar prinsessan Lilian sin 96-årsdag. Grattis Lilian!

Det var för 68 år sedan som hennes liv kom att förändrades för alltid då hon mötte den stilige biträdande marinattachén prins Bertil i London. Tillsammans hann paret gå igenom både glädje och sorg. Många härliga dagar tillbringades i sommarhuset Villa Mirage och många skratt blev det. Lilian blev tidigt känd för sin humor och sin förkärlek för practical jokes. I dag är prinsessan Lilian skör och lever ett stillsamt liv på sitt älskade Villa Solbacken där golden retrievern Bingo inte viker från hennes sida, men hon lyser alltid upp när Victoria kommer. Kronprinsessan har ju extra mycket att berätta nu.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På 96-årsdagen tittar även vår omtänksamma drottning Silvia in på en kopp te och det stora vardagsrummet på Villa Solbacken fylls som vanligt av blommor. Lilians älsklingsblommor är de väldoftande liljekonvaljerna som hennes gode vän Peter Engelbrecht i alla år skickat till henne. Drottningen brukar för säkerhets skull ringa någon av Silviasystrarna och höra sig för om Lilian orkar ta emot besök.

Silvia blev den dotter Lilian aldrig fick och även om kungabarnen Carl Philip och Madeleine kallar Lilian för “auntie” har hon alltid haft rollen som deras kloka extra-farmor. Framför allt för Victoria var hon ett stöd för att få gifta sig med sin kärlek, Daniel. Lilian, om någon, fick erfara hur det är att gifta sig med kunglighet.

Av Anita Saming, Margareta Heed

Foto: IBL

Annons