Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis Stéphanie, 45 år i dag!

01 feb, 2010, 09:05 
Agneta Nisbeth
Annons

Grattis prinsessan Stéphanie, 45 år i dag!
Grattis prinsessan Stéphanie, 45 år i dag!
Grace Kelly med prinsessan Stéphanie.
Grace Kelly med prinsessan Stéphanie.

Prinsessan Stéphanie fyller 45 år idag. Och säkerligen står barnen på kö för att gratta sin mamma. Vilken cirkus det kommer att bli…

Prinsessan Stéphanie har inte gjort det enkelt för sig. För bara några år sedan levde hon ett kringflackande liv med den ene efter den andre med anknytning till cirkus. Men sedan en tid tillbaka satsar prinsessan Stéphanie allt på att hjälpa aidssjuka och deras familjer på olika sätt. Hon har själv startat en organisation som stöder folk i både Frankrike och Monaco. Och hon verkar nu må bättre än på länge.

I dag är det barnen, Louis, Pauline  och Camille som ger hennes liv mening.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Oj, det har varit mycket genom åren...
Oj, det har varit mycket genom åren...

Skandal på skandal

Den 13 september 1982 förändrades allt för den 17-åriga prinsessan av Monaco. Då inträffade bilolyckan som kostade hennes mor, furstinnan Grace, livet. En traumatisk händelse som fortfarande förföljer Stéphanie. Åren efter kraschen blev turbulenta för Stéphanie med ständigt nya och oftast synnerligen olämpliga pojkvänner, droger och festande. Denna rebelliska tid har hon kommenterat så här:

Annons

– Jag sa till mig själv: ”Mitt liv kan ta slut i morgon, därför måste jag leva livet fullt ut”.

Kunglig hitmakare och modell

Hon hann inte bara med ett oräkneligt antal män, hon lät också tatuera sig och prövade på flera glamourösa karriärer.

Prinsessan Stéphanie med pappa Rainier.
Prinsessan Stéphanie med pappa Rainier.

En kort period var hon elev hos Christian Dior och omslagsflicka på magasin som Vogue och Vanity Fair. I förbifarten designade hon en egen kollektion baddräkter och accessoarer  samt fick ett par riktiga hits som popsångerska.

1991 träffade hon den förre fiskhandlaren, sedermera storebrors livvakt, Daniel Ducruet, och ljuv musik uppstod. Men romansen föll inte i god jord hos hennes far, mycket beroende på att Daniel var förlovad, hade ett barn och ännu ett på väg. Det avskräckte dock inte Stéphanie som hävdade att Daniel var hennes livs stora kärlek, med eller utan ring. Snart föddes parets första barn, Louis och snart därefter också Pauline.

Prinsessan Stéphanie med dottern Pauline.
Prinsessan Stéphanie med dottern Pauline.

Bröllop – och så en

Stéphanie-skandal igen

Pappa Rainier gav motvilligt med sig och det blev bröllop, ett mycket litet sådant. Men prinsessan levde inte lyckligt i alla sina dagar. Efter mindre än ett år pryddes skandaltidningarnas omslag av bilder på den nygifte prinsess-maken och strippan Fili från Belgien, i en synnerligen intim situation vid poolkanten. Stéphanie var beredd att förlåta, men nu var Rainiers tålamod definitivt slut. Det blev blixtskilsmässa och Daniel fann sig plötsligt landsförvisad från Monaco för evig tid.

Annons

Några år senare kunde alla se att prinsessan åter var gravid. Någon man syntes dock inte till och Stéphanie är fortfarande tyst som muren angående vem som är Camilles pappa. Men “vännerna” runt omkring prinsessan hävdar att ännu en livvakt har varit framme, Jean-Raymond Gottlieb.

Stéphanies kärleksliv – en cirkus

I början av 2000-talet riktade Stéphanie in sig på cirkusvärlden i sitt sökande efter älskare. Först slog hon klorna i den gifte småbarnspappan och cirkusdirektören Franco Knie, för att ett par år senare, i september 2003, gifta sig med den portugisiske akrobaten Adans Lopez Peres.

Paret blev äkta makar vid en privat ceremoni i Schweiz, men det stormiga förhållandet fick ett plötsligt slut bara tio månader senare. Adans anade inget förrän han upptäckte att låset till deras hem var bytt och hans resväskor stod parkerade utanför dörren.

Men Stéphanie har lugnat ner sig och på senare tid har hon inte förknippats med en enda skandal. Storasyster Caroline med make Ernst August har tagit över och är de som idag skapar skandalrubrikerna!

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons