Gratulationerna strömmar in till Kate – men Victoria och Daniel lyckönskar privat

Prins William, prins Daniel, kronprinsessan Victoria, hertiginnan Kate på Haga slott.

Den 23 april fick prins William och hertiginnan Kate en liten pojke. Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet som berättar hur Victoria och Daniel gratulerar hertigparet.

Gratulationerna strömmar just nu in till William och Kate och deras nyfödde son – och känner vi vår omtänksamma kronprinsessa rätt så har hon och resten av familjen redan skickat sina varmaste lyckönskningar. Det är ju tradition bland Europas kungafamiljer, men åtminstone i den svenska kungafamiljen så räknas detta till den privata sfären, förklarar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

– Ja, vid nedkomster i kungliga familjer brukar vi inte kommentera offentligt. Om det skickas lyckönskningar så sker det privat mellan familjerna.

Kate och William med sin nyfödde son.

Victoria och Daniel umgicks intensivt med Kate och William under deras charmturné i Stockholm i slutet av januari och Kate och William hälsade också på på Haga slott. Prinsessan Estelle, 6, och prins Oscar, 2, fick vara med vid eftermiddagsteet framför öppna spisen.

Läs mer: Babylycka! Prins William och Kate har fått en son

Stämningen var varm och avslappnad och när Kate och William tog adjö av Victoria och Daniel var det tydligt att de hade blivit vänner.

Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset.se, IBL