Greta Thunberg ska segla över Atlanten – med Pierre Casiraghi

greta thunberg pierre casiraghi

Vilken spännande resa det kommer att bli, både för prinsessan Carolines son Pierre Casiraghi och för klimataktivisten Greta Thunberg.

Vilken rolig nyhet! Det har länge pratats om hur klimataktivisten Greta Thunberg ska ta sig över till USA och den stora klimatkonferensen Climate Action Summit i New York.

Greta Thunberg väljer segling framför flyget

Hon vill ju inte flyga eller ta ett kryssningsfartyg på grund av de stora utsläppen, men nu har lösningen kommit. Det blir en segeltur över Atlanten!

pierre Casiraghi

Och gissa vem som kommer att finnas bakom rodret nu i augusti? Jo prinsessan Carolines son Pierre Casiraghi. Han är en mycket duktig seglare och har tävlat under ett par år.

Pierre Casiraghi har varit med i många seglingstävlingar

Ni ser honom ovan under en av många seglingstävlingar han deltagit i genom åren – denna från Spanien – och på bilden nedan som kommer från Team Malizias Instagram får ni en inblick i hur det ser ut inne i segelbåten.

pierre Casiraghi

Pierre är i alla fall en av personerna i seglings-teamet Malizia som nu tagit på sig ansvaret att ta med sig Greta över havet.

–Vi ser en ära i att ta med Greta över till USA för att hon ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete, skriver Team Malizia.

Ska segla i mitten av augusti

Greta Thunberg skriver själv om sin resa på twitter:

– Goda nyheter! Jag kommer att närvara vid FN:s klimattoppmöte i New York, COP25 i Santiago och andra evenemang. Jag har blivit erbjuden skjuts på den 18 meter långa tävlingsbåten Malizia II. Vi kommer att segla över Atlanten från England till New York i mitten av augusti, skriver hon på Twitter.

En båtolycka som tog hans liv

Pierre Casiraghi har som sagt seglat i många år, men även hans far Stefano Casiraghi älskade som bekant att vara ute på sjön, men det var också en motorbåtsolycka som tog Stefanos liv 1990.

pierre Casiraghi Beatrice Borromeo kung Carl Gustaf

Här på bilden ser vi Pierre med sin maka Beatrice Borromeo och vår svenske kung Carl Gustaf under Formel1-tävlingarna tidigare i år i Monaco.

Foto: TT