Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grevinnan Alexandra byter namn – det heter hon nu

28 maj, 2024, 08:00 
Grevinnan Alexandra har bestämt sig för att byta namn.
Annons
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Grevinnan Alexandra, 59, har genomgått en stor förändring. Hon har nämligen bestämt sig för att helt sonika byta namn, något som danska B.T. var först med att rapportera.

Helle von Wildenrath Løvengreen, grevinnan Alexandras pressrådgivare, har dock inte mycket att säga om saken, men kan bekräfta att ett namnbyte ägt rum.

– Det stämmer, men det är ett privat beslut, så därför vill vi inte kommentera det ytterligare, säger Helle von Wildenrath Løvengreen.

Annons
Grevinnan Alexandra
Grevinnan Alexandra har bytt namn.Jens Christian/EXP/TT

Därför byter grevinnan Alexandra namn

Orsaken bakom namnbytet är något chockerande. Enligt danska Se och Hör har grevinnan varit hos en så kallad numerolog. Numerologi är studien om siffror och tals påstådda mystiska egenskaper och dolda betydelse.

Då fick hon rådet att ersätta mellannamnet Christin med mellannamnet Emiliah, vilket – om man tror på numerologi – ska ge bättre lycka i grevinnan Alexandras liv.

Hon är så pass seriös med sitt nya namn att hon nu finns med i folkbokföringen som Alexandra Emiliah. Det betyder att hon måste använda namnet när hon skriver under dokument.

Annons
Grevinnan Alexandra
Grevinnan Alexandra.Annelene Petersen/SCANPIX

Foto: TT

Annons