Grevinnan Alexandra drar sig undan det danska kungahuset

Grevinnan Alexandra.

Grevinnan Alexandra har tidigare avsagt sig apanaget från det danska kungahuset. Nu kapar hon banden ytterligare och frånsäger sig flera prestigefyllda uppdrag.

Ex-prinsessan Alexandra har en ny, blomstrande karriär som föreläsare – för ett par veckor sedan föreläste hon på Bremen Teater i Köpenhamn framför en förväntansfull publik som gav henne rungande applåder. Nu verkar det som att grevinnan vill satsa ytterligare på sin karriär och ett nytt liv bort från rampljuset – Alexandra har nämligen frånsagt sig ett par uppdrag som beskyddare för olika organisationer. Det skriver danska BT.

Tidigare i höstas lät grevinnan meddela att hon lämnar uppdraget som frontfigur för Ecco Walkaton och förra veckan offentliggjordes det att hon inte längre är beskyddare för Riskförbundet Spädbarnsdöd, ett uppdrag som hon har haft i 15 år. För några år sedan avsade hon dessutom det årliga apanaget på drygt fyra miljoner svenska kronor från 2020 när yngste sonen, prins Felix, fyller 18 år.

Grevinnan verkar trots det ha ett hektiskt schema just nu – förutom de många föreläsningarna har hon även ensamt ansvar för sönerna prins Nikolai och prins Felix då prins Joachim och Marie tillfälligt har flyttat till Frankrike medan Joachim genomgår en tuff militärutbildning.

– Det är lite tufft att vara ensam mamma, men det ska nog gå bra till slut, har hon tidigare sagt i en intervju med BT.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: