Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grevinnan Alexandra: "prinsarna är väldigt berörda!"

14 feb, 2018, 10:45 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Prins Henrik har gått bort efter en tids sjukdom. Kvar lämnade han åtta barnbarn, däribland prins Nikolai och prins Felix som nu sörjer sin farfar.
Annons

Det är en svår tid för alla medlemmar i den danska kungafamiljen. Grevinnan Alexandra har nu uttalat sig om hur hennes och prins Joachims söner 18-årige prins Nikolai och 15-årige prins Felix har tagit prins Henriks död.

– Vi är alla tre i djup, djup sorg över prinsens bortgång, säger hon till tidningen Ekstra Bladet.

Prins Nikolai och prins Felix med farfar Henrik 2011.

Hon fortsätter att berätta om hur deras farfars död påverkat dem.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Prinsarna är mycket berörda av situationen, men är mycket glada över att de hann säga farväl till sin älskade farfar och tacksamma för att han fick ett sånt värdigt avslut på sitt långa liv, säger Alexandra till tidningen.

Både Felix och Nikolai var med deras far på Rigshospitalet flera gånger under veckändan eftersom de förstod att hans tillstånd var allvarligt.

Annons

– Prins Henrik var en man med stor kärlek till livet, han var en trevlig och kultiverad, spontan människa. Han fanns alltid där för sina barnbarn.

Foto: Stella Pictures och IBL

Annons