Grevinnan Alexandra talar ut: "Det är lite tufft"

grevinnan alexandra talar ut

När prins Joachim lämnade landet för att studera i Paris, blev sönerna Nikolai och Felix kvar med mamma Alexandra i Danmark. Nu berättar Alexandra för första gången hur det känns.

Ex-prinsessan Alexandras nya karriär som föreläsare går i rasande fart. Förra veckan föreläste hon på Bremen Teater i Köpenhamn inför en förväntansfull publik. En del av föreläsningen handlar om Alexandras syn på danskarnas lycka, och anekdoterna från hennes eget liv gav henne rungande applåder, skriver den danska tidningen BT.

Grevinnan Alexandra, omgiven av sönerna prins Nikolai och prins Felix.

Grevinnan Alexandra, omgiven av sönerna prins Nikolai och prins Felix.

Under föreläsningen kom ex-prinsessan flera gånger in på hur mycket hennes barn och familj betyder för henne. Just den här kvällen satt Alexandras ena son, prins Felix, med i publiken. Förutom Felix har hon också sonen Nikolai tillsammans med prins Joachim.

– Jag pratar om dem och det är viktigt att de får höra vad jag har att berätta om min bakgrund och hur mycket de betyder för mig, säger Grevinnan Alexandra till BT.

Nikolai och Felix är stolta över mamma Alexandra

Alexandra berättar för DT att sönerna tycker om att lyssna på hennes föreläsningar.

– När de har fått frågan så har jag hört att de är stolta över sin mor. Det är fint att höra sånt nu när barnen är tillräckligt stora för att säga en sån sak, säger hon.

Felix storebror, prins Nikolai, saknades i publiken denna kväll. Han befann sig istället i Frankrike, närmare bestämt Paris, där prins Joachim genomgår en militärutbildning. Eftersom Joachim kommer vara i Frankrike en längre tid är det Alexandra som har ensamt ansvar för sönerna på hemmaplan.

– Det är lite tufft att vara ensam mamma, men det ska nog gå bra till slut, säger hon.

Marie och Joachim

Joachim och Marie har flyttat till Frankrike tillfälligt medan Joachim genomgår en tuff militärutbildning.

Alexandra har dock inga synpunkter om vad hennes ex-man väljer att göra i livet.

– Jag har inget att säga om vad andra gör. Som jag sa under min föreläsning så är vi ett land med ett fritt sinne. Vi har Christiania och allt möjligt annat. Så jag ska inte blanda mig i vad andra gör. Jag är glad bara när folk hittar något de tycker om, säger hon.

Foto: TT