Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grevinnan Alexandra talar ut om smärtan

31 maj, 2010, 15:47 
Agneta Nisbeth
Annons

 

 

Grevinnan Alexandra.

Efter skilsmässan från prins Joachim drabbades grevinnan Alexandra av diskbråck. Nu har hon sakta motionerat sig tillbaka från smärtorna och för en dansk tidning berättar hon om den tuffa tid hon gått igenom.

Det var ett hektiskt liv som ledde till att Alexandra, 45, kort efter sin skilsmässa från prins Joachim 2005, drabbades av den plågsamma diskbråcken. Efter skilsmässan hade exprinsessan mycket att stå i, minst sagt. Nytt hus, ny man som hon försökte hemlighålla inför offentligheten, två småpojkar att sköta och så en en brinnande ambition att vara den perfekta singelmamman – som även uppfyllde med sina professionella, kungliga plikter med bravur. Det blev för mycket för henne helt enkelt och följden blev plågsamma ryggsmärtor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Danska tidskriften Fit Living.
Danska tidskriften Fit Living.

“Det var outhärdligt”

Nu berättar hon öppet i tidningen Fit Living om den svåra smärta hon tvingades genomlida.

Annons

– Jag har aldrig upplevt något så smärtsamt. Det var outhärdligt, men idag har jag inga men överhuvudtaget, säger hon till Fit Living. Hon berättar också att en av orsakerna till ryggproblemen var att hon inte hade tid att motionera.

– Eftersom jag hade småbarn hade jag till exempel inte tid att avsätta två timmar till att utöva sport. Jo, jag hade kanske kunnat göra det, men jag prioriterade hellre att vara tillsammans med mina barn och att använda tiden till dem.

Tuff tid

Hon har även tampats andra svårigheter den sista tiden. I vintras dog Alexandras far och han och Alexandra var inte de såtaste vänner efter hennes skilsmässa från den danske prinsen. Föräldrarna fick ju lämna Danmark för att flytta till Wien – utskuffade ur Schackenborg då prins Joachim fann en ny hustru – och de kände sig besvikna på Alexandra. Enligt deras åsikt var det Alexandras tilltagande intresse för den fjorton år yngre Martin Jörgensen som definitivt satte punkt för äktenskapet med prinsen. Men pappa Richard och Alexandra försonades dock strax innan han dog. Alexandra satt hos honom på sjukhuset och de pratade ut.

Alexandra med föräldrarna Richard och Christa Manley 2006.
Alexandra med föräldrarna Richard och Christa Manley 2006.

Svårt få jobb

Även på jobbfronten har saker inte riktigt gått Alexandras väg. Hon ställde sig efter skilsmässan till arbetsmarknadens förfogande men har än så länge bara lyckats få en ynka styrelsepost.

Annons

– Det är ett nederlag för henne att hon inte fått mera, när hon så öppet hat efterfrågat det, säger kommunikationsexpert Klaus Kjøller i danska Ekstra Bladet.

Alexandra med maken Martin Jörgensen och sonen Felix.
Alexandra med maken Martin Jörgensen och sonen Felix.

Bästa vänner

Det var i september 2004 som Alexandra och prins Joachim separerade, och 2005 var skilsmässan ett faktum. Inte långt därefter flyttade Martin in i Alexandras stora villa på Svanemøllevej i Köpenhamn. Alexandra och hennes nye man är dock de bästa av vänner med prins Joachim och prinsessan Marie. De har till och med firat nyår ihop. Småprinsarna Felix och Nikolai trivs också jättebra med mammas nye man.

Alexandra med exmake prins Joachim 1998.
Alexandra med exmake prins Joachim 1998.

Ska komma av lust

Livet börjar äntligen se ljusare ut igen för den prövade exprinsessan. Nu har Alexandra genom träning också tagit sig ur smärtorna från diskbråcken och har blivit ett riktigt träningsfreak, enligt danska tidningar.

Annons

– Jag startade från botten och har långsamt byggt upp min fysik igen, bland annat med pilates, säger hon till Fit Living.

Men viktigast av allt är att motionen inte blir till ytterligare en stresssfaktor. Den ska komma av lust – annars skadar den kroppen mer än den gör nytta, menar Alexandra.

Läs också:

 

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Faksimil Fit Living, Stella Pictures, All Over Press

Annons