Grevinnan Alexandras nya lyxvåning – här är prislappen

grevinnan alexandra

TT
Grevinnan Alexandra säljer huset och flyttar in i lyxvåning i Köpenhamn.

Tidigare i år kom beskedet från det danska hovet att grevinnan Alexandra säljer sin villa och skulle börja leta efter ett boende i centrala Köpenhamn. Nu har hon hittat sin drömlägenhet, och det är ingen nätt historia.

En pampig våning på 168 kvadratmeter i området Klerkegarde i Köenhamn blir Alexandras nya hem, rapporterar Se og Hör. För det får hon ge 16 miljoner kronor.

Uppgifterna har bekräftats av grevinnans presstalesperson Helle von Wildenrath Løvgreen, men Alexandra har inga mer kommentarer till lägenhetsköpet, men klart är att hon flyttar in den 1 juli i år.

grevinnan Alexandra

Mycket har förändrats för grevinnan Alexandra under det senaste året.

Grevinnan Alexandras förändring efter förlorade apanaget

Allt sedan grevinnan Alexandra förlorade rätten till sitt apanage förra sommaren har hennes liv förändrats drastiskt på många plan. Nyligen gick hon in i styrelsen för läkemedelsföretaget Unumed som tillverkar IT-system för sjukhus, skriver danska SE och HØR.

Alexandra ska ha fått jobbet genom sitt stora nätverk inom näringslivet. Tanken är att hon ska bidra med sina kunskaper om den asiatiska marknaden.

Det här är grevinnans andra styrelseuppdrag. 2007 tog hon över som styrelseledamot i schweiziska läkemedelsföretaget Ferring Pharmaceuticals.

Alexandra har nu alltså två styrelseuppdrag samt sitt deltidsjobb som chef för kundprogram på Bang & Olufsen. Inte dåligt bara ett halvår efter hon sagt hejdå till apanaget!

LÄS MER: Grevinnan Alexandra avslöjar: Så är relationen med Joachim idag