Grevinnan Alexandras oro inför framtiden

19 mar, 2020, 15:50 
https://image.svenskdam.se/ellen-svartvit1-200x200.jpg.jpg?imageId=5471140&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Ellen Myrgård Lindén
grevinnan alexandra talar ut
Grevinnan Alexandra har levt i en speciell situation de senaste åren. Efter skilsmässan från prins Joachim har hon fortsatt få apanagepengar – eftersom hon är mamma till två danska prinsar. Men snart upphör utbetalningarna.
Annons

Grevinnan Alexandra har lyst med sin frånvaro den senaste tiden. Efter skilsmässan från prins Joachim, år 2005, syntes hon ofta på olika galapremiärer och med sönerna Nikolai, 20 och Felix, 17, i släptåg.

Förlorar apanaget

Men nu har prinsarna blivit större. Det lever sina egna liv och Alexandra hamnar längre och längre bort från det kungliga livet i Köpenhamn. Om fyra månader, den 22 juli, fyller “minstingen” prins Felix 18 år och då upphör apanaget för Alexandra. Efter skilsmässan från Joachim har hon fortsatt få utbetalningar på 2,6 miljoner (i danska kronor) men snart är det alltså slut med det.

Recept.se Nyhetsbrev

Nu bryter hon tystnaden och berättar om sin situation för danska Se och hör.

– Jag vet inte vad framtiden har att utvisa. Men jag har några saker på gång. Jag tycker om att hålla föreläsningar, så möjligen någonting sådant.

De föreläsningar Alexandra talar om kommer från boken “My Happy Land” som hon gav ut år 2018. Kanske kommer hon till och med att börja föreläsa om sin tid i kungahuset, avslöjar hon i intervju. Men då blir det med mycket humor, tillägger hon.

Annons

Relationen med Nikolai och Felix

Just nu lever grevinnan som singel och trots att sönerna är vuxna så hjälper hon dem i deras vardag. För en kort tid sedan var hon till exempel med när prins Nikolai flyttade in i en ny lägenhet i stadsdelen Norreport, i Köpenhamn.

– Jag hjälper honom bara när han frågar. Man måste vara försiktig så att man inte tar över, fortsätter hon.

Foto: TT

 

Annons