Gulliga bilden – två små tronföljare i solen!

Hisahito i Bhutan

Så har Japans blivande kejsare – tolvårige prins Hisahito – landat i åskdrakens land Bhutan. Där fick han prova på bollekar, bågskytte och träffa en annan gullig kollega, lillprins Jigme!

Den ena drillas för att ta över rollen som kejsare av Japan. Den andra blir kung av Bhutan när han blir stor. Ja, framtiden är redan utstakad för dessa två små herrar, som nyligen träffades i Himalayas branta landskap. Den här bilden togs av mamman till Bhutans lillprins, drottning Jetsun Pema.

Lille prinsen Jigme av Bhutan fyllde tre år i februari, och nu fick han träffa en ny lekkamrat från Japan.

Prins Hisahito fick ett varmt välkomnande i Bhutan

Här ser vi den japanska prinsen Hisahito promenera bredvid Bhutans prinsessa Dechen Yangzom Wangchuck och prinsessan Eeuphelma Choden Wangchuckupon. Hisahito har på bilden precis landat i det högt belägna bergslandet på flygplatsen Paro. Med var också föräldrarna, Japans kronprins Akishino och kronprinsessa Kiko.

Prins Hisahito i Bhutan

I svart kostym och slips hälsade prinsen på alla i välkomstkommittéen i Bhutan. Landet är sedan 1907 ett litet kungarike beläget i östra delen av Himalaya. Bhutaneserna själva kallar det Druk Yul ”Drakens land”. Efter att länge varit nästan helt isolerat, har man under senaste årtionden sakta öppnat sig och inlett en försiktig anpassning till omvärlden.

Japans blivande kejsare prins Hisahito, 12, i Bhutan

Den här söta skolflickan var en av dem som tog emot prinsen.

Japanska möte i Bhutan

Hon hälsade Hisahito välkommen till Åskdrakens land – ett annorlunda konungarike. Visste ni, att i denna nya demokrati är all tobak förbjuden, tv-apparaterna infördes först 1999 och huvudstaden har inga trafikljus.

Hisahito

Prins Hisahito av Japan med sina föräldrar i Bhutan i augusti 2019

Prinsessan Mako

Prins Hisahitos storasyster Mako var också med vid besöket i Bhutan.

Hisahito spelade fotboll

Invånarna i Bhutan är mycket för aktivitet och rörelse. Det blev fotboll och annat kul med skolelever i samma ålder som 12-årige prinsen.

Hisahito fick också prova på landets traditionella sport, bågskytte. Det visade sig att han hade talang och var så duktig att han träffade piltavlan flera gånger, vilket resulterade i rungande applåder från alla som tittade på.

Vårt eget kungapar har varit i Bhutan för inte så länge sedan. Här ser ni en bild från 2016 när kungen och drottningen åkte dit på statsbesök.

Kungen och Silvia

Kung Carl Gustaf besökte tillsammans med drottning Silvia Bhutans tidigare huvudstad Punakha och klostret Punakha Dzong under statsbesöket i Bhutan 2016.

Kungen tar bild med sin kamera på drottning Silvia

Kungen passade då på att ta en fin bild på hustrun Silvia till familjealbumet.

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: