Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gulliga regelbrottet! Prins George i långbyxor – för allra första gången

23 maj, 2018, 15:00 
Titta noga! För detta är första gången någonsin som vi fått se Kates och Williams prins George i långbyxor – i alla fall offentligt.
Annons

I den brittiska kungafamiljen har ju småprinsarna kortbyxor året om, oavsett temperatur och väderlek, och det gäller ända tills de blir sju-åtta år.

– Det är mycket engelskt. Det är en av de tysta klassmarkörerna vi har, förklarar etikettexperten William Hanson för Harper’s Bazaar. Men tillägger att det för kungafamiljens del mer handlar om att de gillar att följa traditioner.

Prins George i sidenknickers på Auntie Pippa Middletons bröllop förra året.
Prins George tar täten, klädd i sidenknickers. Hans näbb-look på Auntie Pippas bröllop.

Prins George hade ju till och med kortbyxor när han följde med mamma och pappa till kyrkan på juldagen häromåret. I glipan mellan knästrumporna och yllekappan tittade hans bara knän fram. Medan alla vuxna hade varma långbyxor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins George i kortbyxor mitt i vintern. Hans bara knän sticker fram under yllekappan.
George i sin ”prinskostym”. Att småpojkarna har kortbyxor är en flera hundra år gammal tradition i den brittiska kungafamiljen och aristokratin.

När Harry skulle gifta sig i lördags gjorde Kate och William dock ett undantag för brudnäbbsbyxorna som hörde till den skräddarsydda miniuniformen från Londonskrädderiet Dege & Skinner. Och George tyckte säkert att det var spännande att se likadan ut som pappa.

Brudnäbben prins George i en skräddarsydd uniform från Saville Row i London.
En liten miniversion av pappa och farbror Harry. Brudnäbben prins George i skräddarsydd uniform från Saville Row i London.

William Hanson är dock säker: det kommer att dröja innan vi får se honom i långbyxor igen.

Om all denna uppståndelse är prins George dock lyckligt ovetande får vi anta. Han bar snällt sina långbyxor och såg mest besvärad ut på grund av uppmärksamheten, så där som han brukar.

Foto: Chris Jackson/Brittiska hovet, Stella Pictures, IBL

Annons