Gulligt kungligt dop i Holland

När prins Pieter-Christiaan, systerson till drottning Beatrix, döpte sin son var det både kungligheter och en världsartist närvarande.

 

I söndags döptes holländska prinsessan Margriets barnbarn Pieter, som är prins Pieter-Christiaans och prinsessan Anitas andra barn. Ceremonin ägde rum som alltid i kapellet vid Het Loo slott i Apeldoorn, Holland. Tyvärr kunde inte drottning Beatrix och kronprins Willem-Alexanders familj närvara då de var upptagna på annat håll.

Kronprinsessan Máxima var till exempel tillsammans med kronprinsessan Mathilde i Belgien och gästade ett scoutläger.

Men med på dopet var självklart prins Pieter-Christiaans bröder prins Floris, prins Maurits och prins Bernhard med sina söta familjer. Detta var även första offentliga tillfälle då kusinen prins Floris och prinsessan Aimees visade upp nyfödda dottern Eliane.

Världsstjärnan dök upp på dopet

Färggladast var prins Constantijns hustru prinsessan Laurentien, som tillsammans med döttrarna Eloise och Leonore gick i stil med varandra i sina fantastiskt söta röda klänningar. Prinsessan Margriet hade också anammat det röda modet i en elegant dräkt.

En överraskning på dopet var när världsstjärnan sångerska Katie Melua dök upp. På så sätt blev det ett dop med både kungligheter och celebriteter.

Av Anna Frödell

Foto: TT