Gunnar Kaj – ny intervju med Nobelfestens blomsterkung

Gunnar Kaj - ny intervju med Nobelfestens blomsterkung
Annons

Kaj-Gunnar

alsomeriaNobelfestens blomsterkreatör är nyinflyttat till Vasastan och handlar faktiskt blommor på ICA (ibland). I år är det fjortonde gången Gunnar Kaj ansvarar för blomsterarrangemangen i Blå Hallen och Nobelbanketten. 

Annons

I en intervju i tidningen Vasastan berättar nu Gunnar Kaj om passionen till sin sinnliga uppgift.

Blå Hallen

Han är blomsterkonstens mästare i Sverige och dirigerar med van hand hur stjälkar ska beskäras, snittblommor placeras och formationer i sprakande färger sättas upp i Blå Hallen.

Avslöjar sina knep

Gunnar Kaj är sedan många år ansvarig för de praktfulla och nyskapande blomsterarrangemangen på Nobelfesten. I en intervju i tidningen Vasastan berättar han om sina knep för att få det vackert hemma.

BBBFlyttat till Vasastan

– Lev med naturen i stan, säger Gunnar Kaj, som är nyligen flyttat till Tegnérlunden i Vasastan. Han omger sig gärna med krukväxter och snittblommor hemma.

Bukett

– Plocka några av sommarens fröställningar från ett dike, liksom lite kvistar eller torkat gräs och sätt med köpta blommor. Låt dem sedan följa med till nästa bukett.

Vilken är favoritblomman?

– Vad gäller snittblommor byter jag favorit en gång per årstid och vad gäller krukväxter tycker jag om de tåliga som begonia och pelargon. De gör inget att de är tantiga.

Victoria-3Levande arrangemang

Gunnar Kaj tipsar om att Alstromeria (köp knoppig och se den slå ut) och nejlika passar bra tillsammans. Tillsätt några gröna blad som ruscus, salal eller texasgräs för att skapa liv, lite egenplockat grönt gör att köpeblommorna ser mer levande ut, berättar Kaj i tidningen Vasastan.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar