Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

"Gustav lurade mig – det var så vi blev tillsammans"

11 sep, 2008, 15:34 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Danska kungahuset kan få en svensk prinsessa i Carina Axelsson! "Om gud vill" Ja, så uttrycker prins Gustav av Berleburg det dilemma som tynger parets lycka. Men Gustav hoppas – och avslöjar glatt hur han fick Carina på kroken!
Annons

Man skulle kunna säga att prins Gustav ”lurade” Carina Axelsson att bli intresserad av honom med sitt telefontrick då de träffades hos vänner i Tyskland för sex år sedan. Ett par kände Carina, och det andra paret var bekanta till Gustav. Det var Carinas ringande mobiltelefon som agerade mellanhand.

Gustav, som ogillar störande ringsignaler i tid och otid, bad värden om Carinas mobilnummer och ringde upp. Samtalet fick dem att skratta gott och under resten av kvällen hade de mycket trevligt tillsammans.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det var så vår kärlek började!

– Ja, det var ett fiffigt trick, ler Carina och klappar Gustav kärleksfullt på kinden.

Carina trivs som slottsfru

Nu bor paret i en vacker hörnvåning på slottet Berleburg i kurorten Bad Berleburg, sydväst om Kassel. Carina har tagit sin nya uppgift, att göra slottet attraktivt för turister med visningar och en ny utställning, på allvar. Prins Gustavs kärlek är uppväxt i Kalifornien nära bergen i Santa Cruz söder om San Fransisco, så hon är van vid stora vidder, men har också bott i storstäder som Paris, New York och London.

Gustav och Camilla

I New York arbetade Carina som modell, sedan gick flytten vidare till Paris, där hon utbildade sig till skulptris och illustratör. Nu poserar Carina vant framför kamerorna igen, nu som slottsfru och blivande dansk-tysk prinsessa.

Annons

Carina är bästa väninna med Mary

Carina och kronprinsessan Mary passar då och då på att shoppa tillsammans. I Berleburg finns ju inte mycket i klädväg att köpa för en ung före detta fotomodell.

– De väninnor jag har i Danmark är alltid med på att gå ut och ha skoj när jag ringer har blivit mycket väl mottagen av prins Gustavs föräldrar, prins Richarddem, även om de har barn och hus och hem att ta hand om. Kvinnorna  Tyskland och Frankrike försvinner helt när de får barn!

Drottning Margrethe stort stöd

Carina har blivit väl mottagen av Gustavs föräldrar, prins Richard och danska prinsessan Benedikte, ja, hela den danska kungafamiljen.

– Egentligen är det bara min egen familj som har lite svårt att förstå vår speciella situation, säger Carina.

Svensk Damtidning har tidigare berättat om det testamente som Gustavs farfar upprättade några år före sin död, och som innehåller stenhårda villkor för Berleburgs framtida ägare vad gäller äktenskapspartnern som måste vara adlig,arisk och protestant! Familjen kämpar för att få “nazi-testamentet” ogiltigförklarat, men än har det inte lyckats. Åren går och Carina är nu 40 år …

– Det är Gud som bestämmer om vi ska gifta oss, och om vi kommer att få barn, förklarar prinsen.

 

Foto: TT

Annons