Haakon avslöjar vad som håller kärlekslågan uppe

Haakon avslöjar vad som håller kärlekslågan uppe

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit på en tre dagar lång resa utmed Rogalandskusten. De har mött spännande personer och besökt härliga platser. Men i går kom frågan som fick Haakon att rodna...

 

Alla som sett norska kronprinsparet under resan i Rogaland har konstaterat samma sak: Oj, så förälskade de verkar vara! Mette-Marit och Haakon strålar av kärlek och byter heta blickar. Och till sist kom frågan från en journalist:

Hur gör ni för att hålla förhållandet “hot och heavy”?

Kronprins Haakon rodnade, tänkte länge, men svarade till sist:

– Ja, det är ju väldigt härligt att det bara är vi två ombord på Kongeskipet om kvällarna under den här resan …

Underbart att resa ihop

Jo, för en  småbarnsförälder är självklart tre dagar på tu man hand en ynnest, även som kunglig.

Mette-Marit var inte heller sen att fylla i:

– Vi är väldigt glada över att få resa och jobba tillsammans. Det betyder att vi har många minnen att dela. Det hade inte varit samma sak att göra den här resan alldeles ensam.

Att resan var en strapats på grund av hård vind och regn sörjde inte kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit – tvärtom. Desto större anledning att mysa inne i båtsalongen!

Haakon och Mette-Marit

Hade änglavakt

Dessutom hade Mette-Marit och Haakon änglavakt då de i går kväll lämnade Rogaland och for mot Oslo. Strax efter att den kungliga bilkortegen passerade Sandbekk så rasade stora stenmassor ner på vägen och blockerade körfältet. Lyckligtvis så skadades ingen, men bara tanken på vad som skulle kunna ha hänt skärrade räddningspersonalen som gjorde vägen framkomlig igen.

Av Eva  Österlind

Foto: TT