Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Haakon och Mette-Marit firar tio år som gifta idag

25 aug, 2011, 08:02 
Agneta Nisbeth
Annons

Grattis kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit, som firar tioårig bröllopsdag idag!

Bröllopsdagen i dag kommer att firas med en festgudstjänst i Oslo domkyrka, platsen där kronprinsparet sa ja till varandra för precis tio år sedan. Det var då flickan av folket, Mette-Marit Tjessem Høiby, blev kronprinsessa av Norge och hustru till kronprins Haakon.

Mycket stabilt

Det norska kronprinsparet beskriver till norska VG sitt förhållande som “mycket stabilt”. De tre egenskaper som Haakon värdesätter mest hos sin fru är hennes omsorgsfullhet, närvaron i mötet med människor och förmågan att förstå dem, säger han. Mette-Marit å sin sida tycker att Haakon är världens bästa pappa. Hon uppskattar också att han är en väldigt öppen person som inte dömer folk för snabbt. Och Haakons tredje bästa egenskap då? Jo, det är att han är “veldig, veldig glad i meg”, säger Mette-Marit.

Annons

Fler barn möjligt

Även om förhållandet är stabilt medger paret att de visst bråkat en hel del de med. Bland annat hade de diskussioner om huruvida de skulle skaffa hund eller inte. Vilket slutade med att labradoodlen Milly Kakao fick bli medlem av familjen. Kronprins Haakon vill inte heller stänga dörren för fler barn.

– När det gäller själva familjen är det väldigt spännande.  Tror inte vi kan planera helt hur det blir.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, kung Harald, drottning Sonja, prinsessan Märtha Louise och hennes Ari Behn samt prinsessan Astrid kommer att närvara vid ceremonin idag. Vi återkommer med bilder från firandet under dagen!

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Läs även:

Annons