Haakon och Mette-Marit med sonen på uppdrag - skolan i strejk

När det norska kronprinsparet besökte Geiranger under torsdagen så fanns även prins Sverre Magnus med. Skolan han går i var nämligen uttagen i strejk.

Klädd i en grön dräkt kom kronprinsessan Mette-Marit med maken kronprins Haakon – hand i hand – till Geiranger under torsdagen.

Veteranbil

Kronprinsparet anlände med båt och möttes i hamnen och fick sedan åka veteranbil till Flydalsjuvet där de också ställde upp för pressen och de väntande fotograferna.

Skolstrejk

Med under denna dag var också parets son prins Sverre Magnus. Med honom kom Marit Tjessem som fått äran att ta sitt barnbarn till Geiranger eftersom det tydligen var strejk på några skolor i Norge just för tillfället.

Prins Sverre Magnus slapp skolan och fick följa med pappa och mamma.

Även prinsessan på väg

Norska tidningar berättar också att snart kommer även prinsessan Ingrid Alexandra att följa med mamma och pappa på uppdrag, även hennes skola ska gå ut i strejk inom kort.

Mesta delen av tiden satt prins Sverre Magnus i sin stol och såg ut att ha det lite långtråkigt, men när det bjöds på pizza lite senare så sken han upp igen. Dagen var nog ändå lite roligare än skolan…

Läs mer på hovets hemsida här››

Eller följ deras “Fylkestur” via norska hovets Fcebooksida››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Norge har firat 17 maj med kungafamiljen på balkongen››

Kronprinsessan Mette-Marit också i New York››

Kronprinsessan Mette-Marit kommer inte till Estelles dop››