Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Haakon och Mette-Marit med sonen på uppdrag - skolan i strejk

25 maj, 2012, 11:01 
Agneta Nisbeth
Annons

När det norska kronprinsparet besökte Geiranger under torsdagen så fanns även prins Sverre Magnus med. Skolan han går i var nämligen uttagen i strejk.

Annons

Klädd i en grön dräkt kom kronprinsessan Mette-Marit med maken kronprins Haakon – hand i hand – till Geiranger under torsdagen.

Veteranbil

Kronprinsparet anlände med båt och möttes i hamnen och fick sedan åka veteranbil till Flydalsjuvet där de också ställde upp för pressen och de väntande fotograferna.

Skolstrejk

Med under denna dag var också parets son prins Sverre Magnus. Med honom kom Marit Tjessem som fått äran att ta sitt barnbarn till Geiranger eftersom det tydligen var strejk på några skolor i Norge just för tillfället.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Sverre Magnus slapp skolan och fick följa med pappa och mamma.

Annons

Även prinsessan på väg

Norska tidningar berättar också att snart kommer även prinsessan Ingrid Alexandra att följa med mamma och pappa på uppdrag, även hennes skola ska gå ut i strejk inom kort.

Annons

Mesta delen av tiden satt prins Sverre Magnus i sin stol och såg ut att ha det lite långtråkigt, men när det bjöds på pizza lite senare så sken han upp igen. Dagen var nog ändå lite roligare än skolan…

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons