Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Haakon och Mette-Marit skickar dottern till en skola nära hemmet

26 maj, 2010, 11:04 
Agneta Nisbeth
Annons
Kronprinsparet med sin dotter, prinsessan Ingrid Alexandra.
Kronprinsparet med sin dotter, prinsessan Ingrid Alexandra.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har valt en lokal skola till sin dotter, prinsessan Ingrid Alexandra. De vill att hon ska få en så normal uppväxt som möjligt.

Haakon-Mette-Marit

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon vill att deras dotter, prinsessan Ingrid Alexandra ska få en så normal uppväxt som möjligt. Därför ska hon inte placeras på någon dyr privatskola som några trott, utan istället på Jansløkka skola som ligger blott ett stenkast från hemmet Skaugum.

Det är förövrigt också den skola som kronprinsessans son Marius Borg Høiby, 13, går i. Skolstart är den 19 augusti.

Annons

–Jag kan bekräfta att prinsessan har skrivits in på Jansløkka skole, säger det norska hovets Marianne Hagen till tidningen Aftenposten.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tronarvinge

Prinsessan Ingrid Alexandra blir därmed den första norska tronarvinge som kommer att gå på en vanlig kommunal skola. För när kung Harald var ung gick han på den något flottare Smestad skole, precis som hans barn prinsessan Märtha Louise och kronprins Haakon som enligt norska tidningar även fått viss privatundervisning i hemmet.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Annons