Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Haakon skadad i olycka – valt att mörka allt

17 jul, 2023, 12:00 

Nu berättar Haakon för första gången om hemska olyckan.

Annons

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit har varit ett par i nöd och lust i flera decennier. De har varit tillsammans i 24 år och gifta i 22 år – ett tydligt tecken på att deras kärlek osar stabilitet.

WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

I år väntas vankas dessutom stor galafest för paret, där kronprinsessan Victoria och prins Daniel ryms på gästlistan. Både Haakon och Mette-Marit fyller nämligen 50 år i sommar och planerar en extravagant tillställning.

– Kronprinsparet vill utnyttja det här tillfället till att fira det Norge som vi har skapat tillsammans under de här 50 åren. Och dagen som har valts är kronprinsparets bröllopsdag, meddelar det norska hovet.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit fyller 50 år och firar med stor sommarfest.

Haakons vilda upptåg

I en stor intervju med Aftenposten berättar Haakon nu om livet som kunglig. I intervjun kommer flera saker upp om kronprinsens liv, inte minst alla skador han ådragit sig genom åren.

Annons

Han avslöjar även att han drabbats av flera fysiska skador, varav de flesta har varit relaterade till sport och fysiska aktiviteter.

Under en fallskärmskurs i Försvarsmakten lyckades han nämligen landa lite för hårt och bröt då en tand.

Haakons hemska olycka

Att Haakon är en vild prins som gillar utmaningar är inget nytt. Han har dessutom gjort sig känd för att vara en ivrig surfare och under en sportrea 2018 var det nära att gå riktigt illa.

Repet som fästs mellan fot och bräda fastnade. Han omkullkastades av tunga vågor och befann sig i något som går att likna vid en intensivt roterande tvättmaskin.

När repet lossnade smällde surfbrädan honom i huvudet. Ena örat började blöda och han fick ett hål i trumhinnan, vilket senare kom att leda till både hörselproblem och surfförbud för prinsen.

Kronprins Haakon älskar att surfa – men 2018 var det nära att sluta riktigt illa.

Hörseln försämrades

Skadan orsakade Haakon stora bekymmer, men trots de stora problemen har den fram tills nu varit hemlig.

”Men när han talade i FN-församlingen några veckor senare var hans hörsel så dålig att han hela tiden var tvungen att titta på sin rådgivare för att förstå om han skulle tala högre eller lägre”, skriver Aftonposten.

Foto: TT

Annons