Haakons och Mette-Marits fina kärleksgest

Haakons och Mette-Marits äktenskap är omvittnat lyckligt och deras kärlek blir bara starkare och starkare med åren. Under senaste landskapsvandringen kunde vi se tydliga bevis på detta.

Trots den tuffa sjukdomstiden fortsätter kronprinsessan Mette-Marit att sprida glädje. Ett år har passerat sedan vi fick höra att Mette-Marit är drabbad av kronisk lungsjukdom. Hovet meddelade i oktober förra året i pressmeddelande:

– Kronprinsessan lider av kronisk lungfibros.

Hon jobbar på och i veckan vandrade hon och maken, kronprins Haakon,i norska regionerna Oppland och Nord-Gudbrandsdalen.

mette marit

Norrmännen är så glada att Mette-Marit var med på äventyret ute i naturen. Hon har det ju inte lätt med sin sjukdom. Det var också trevligt att se hur förälskade kronprinsparet är och så fästa vid varandra.

– De är som två turturduvor, berättade en åskådare på plats i Oppland.

Haakon tittade ömt på sin hustru

Paret kom hand i hand när de gick längst vägen. Haakon tittade hela tiden så ömt på sin hustru, som log tillbaka och kramade sin kärestes hand. Visst är de båda privilegierade som kungliga, men utan hälsan har man ju ingenting.

Haakon

Sjukdomen kännetecknas av ärrbildning mellan lungblåsorna, och kan orsaka hosta, andfåddhet och återkommande lunginfektioner. Även trötthet och viktnedgång är förekommande symptom, skriver Riksförbundet HjärtLung på sin hemsida.

– Jag har haft perioder där jag har varit dålig under en tid, så jag vet lite om vad det här handlar om. Det här är inget nytt för mig, även om vi har beskrivit det mer nu, sa kronprinsessan till NRK.

Som nyförälskade!

Antalet uppdrag för kronprinsessan har nu minskat kraftigt, rapporterar norska VG. Därför var det roligt att se hur kronprinsessan iklädd röda byxor, blå dunjacka och grå mössa följde med sin man till fjällvidderna. Frisk luft gör gott för kropp och själ – och för kärleken också verkar det som!

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: