Haga slott rustas för
40 miljoner

Haga slott rustas för <br> 40 miljoner
Annons

victoria_daniel

När kronprinsessan Victoria och Daniel Westling som nygifta flyttar in i Haga slott nästa år kommer det att vara upprustat till toppenskick. 40 miljoner kostar renoveringen – och då är inte inredningsmaterialet inkluderat.

Annons

Just nu pågår planeringen och renoveringen av det blivande kronprinsparets bostad för fullt. 40 miljoner kommer upprustningskalaset att gå på – och av dessa går 16 miljoner enbart till säkerhetsförbättringar.

Hemliga anläggningar

I det 200 år gamla slottet pågår nu renoveringen för fullt. I säkerhetsarbetet ingår bland annat att bygga hemliga anläggningar och att förlänga det befintliga staketet som avskiljer slottet från övriga Hagaparken. Dessutom ska man stänga den allmänna promenadvägen utanför och istället bredda gångstigen längs med vattnet. I underhållsåtgärderna ingår bland annat byte av avlopsstammar och brandskyddsåtgärder.

Stor som 15 villor

Hela byggnaden är cirka 3000 kvadratmeter, lika stort som 15 villor. Den ska dels användas som privatbostad, dels som representationslokal. Daniel och Victoria själva fokuserar mest på möbleringen, och man kan gissa på en blandning av designmöbler och antikviteter, gammalt och nytt. I inredandet av representationsdelen är även arkitekter, Nationalmuseum samt Kungliga Husgerådskammaren inblandade.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Anna Frödell, All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Haga slott rustas för
40 miljoner”

  1. hilde skriver: 15 december, 2009

    Svensk Damtidning bør vite at det heter Kronprinsesseparet.

    Fort gjort å la fingrene løpe løpsk på tastaturet,men rett skal være rett.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar